Veoautod ja rasketehnika

Rekkajuhi küsimus

Arts777
18:30 08.10.2012
Firmal on rekka, millega omanik ise sõidab. Kuid puhkepäevi on ju vaja.
Kas teda võiks asendada tuttav, kellel on küll vastava kategooria load,
kuid ei ole kutselise autojuhi tunnistust.
Või kas ma peaksin ta siis paariks päevaks kuus tööle vormistama või tegema rendilepingu?
Millisel alusel võiks keegi mind asendada, et seadustega kõik jokk oleks?
kapsel0
21:21 08.10.2012
Autojuhi täiendkoolituse tunnistus peab sel mehel igal juhul taskus olema kui ta tasulist teenust osutab selle autoga.
Arts777
21:28 08.10.2012
See aga eeldaks ju eelnevalt läbitud "Autojuhi ametikoolitust" ?
Siidiuss
21:50 08.10.2012
Kui tahetakse ametlikult autojuhina töötada siis on vajalik ametitunnistus. Kui veetakse oma tarbeks mõnda ehitusmaterjali näiteks siis pole vaja. Aga, et autojuhina päevast päeva töötada selleks ikka ametitunnistust vaja.
Arts777
22:02 08.10.2012
Selles see küsimus ongi, et ei vea oma tarbeks vaid ikka teenust pakun.
Kuid kas sel juhul teeb ka tema teenust, või töötab minu ettevõttes nn mitteametlikult? MAKSUAMET TÖÖINSPEKTSIOON
Tähendab, et meil puudubki legaalselt võimalus leida mõneks päevaks asendaja?
professor_sammaljalg
22:14 08.10.2012
maksad ametlikult, tähelepanu pöörates kindlasti maksuvabale miinimumile, st kui seda arvestab asendaja põhitöökoht, ei tohi sina talle makstes seda arvestada, muidu tuleb asendajal järgmine aasta tuludeklaratsiooniga juurde maksta. kettad hoiad alles, kaardiautoga teed allalaadimise. ametitunnistuse olemasolu ei nõua ei maksuamet ega afaik ka tööinspektsioon, mõni üliogar politseinik võibolla, kui on ebaõnn sellise otsa sattuda.
nokui
22:14 08.10.2012
No kui sul vaja autojuhti siis tal peaks ehk need tunnistused olemas olema.Aga kui käisid Ida-Virus jälle voolu maasse laskmas ja said sealt tüübi,kellel on C ja E olemas siis küll......
Arts777
22:40 08.10.2012
Mis mõtet on ametlikult võtta tõõle autojuht, keda on mul kord-kaks kuus
vaja. Ja sellist kel kõik tunnistused ja load taskus lihtsalt paariks päevaks ei ole võimalik leida...
Mis on alternatiiv? Panna pood kinni lihtsalt sellepärast, et sul paaril korral kuus ei ole võimalik sõita ja tellimus jääb täitmata.

Võiks olla nii nagu on talunikel, kui nad kord aastas jalga sirutada tahavad ja 3-eks nädalaks puhkusele sõidavad. e asendus talunik
professor_sammaljalg
22:44 08.10.2012
no ei võta sa autojuhti nagu naist, et täiskohaga ja kogu eluks, saab ka vähemaga, ürita nüüd artike aru saada...
Arts777
22:59 08.10.2012
Muidugi on peetud plaani see amet maha panna ja võtta masina peale juht.
Aga jube raske on leida meest, kel väga kõikuva kraafikuga töö meeltmõõda oleks.
Tunnistus
08:03 09.10.2012
Minult on küll iga kord kui politsei kinni peab, küsitud ka autojuhi ametikoolituse tunnistust. Load ja tunnistus, nagu aamen kirirkus. Loota, et ehk ei küsita, no see ei ole tõsine mõte. Praegusel ajal peaks olema võimalik võtta tööle ka osalise tööajaga, elik päevaks -paariks nädalas. Lihtsalt kokkuleppimise asi usun. Aga tõsi ta on, head juhti ei leia enam lihtsalt. Ma mõtlen just juhti, mitte autojuhilubadega isikut. Edu igatahes.
venno.p
10:08 09.10.2012
Juhirent ka võimalik. Mingid teenused on ju olemas.
mees metsast
22:37 09.10.2012
Köik söltub tingimustest. Kuna pöhitöö on olemas siis nädala sees söita ei saa aga nädalavahetusest vöiks yhe päeva söita.
einar k.
08:57 10.10.2012
head juhid teevad tööd. foorumist neid ei leia.
to einar k.
09:48 10.10.2012
Loodetavasti ei ole sa autojuht. Vastasel juhul oled ikka lollilt aus.
Venno.p
12:00 10.10.2012
.Ma usun, et ka normaalse mõistusega juhte võib netist leida. Jobud teevad tööd nii, et aega süüa ega magada pole, rääkimata väiksest foorumikülastusest. Korralik töömees ikka puhkab ka vahel ju. Vaba nädal või mida iganes. PS.Ise ma pole normaalne.
rendimeess.
13:49 10.10.2012
Siin eelnevalt juttu olnud rendiautojuhi teenusest. Sellest postitusest loen välja, et rendiautojuhi vajadus ikkagi Eestis müüks. Lisaks eelnevatele meestele olen selle peale ka ise mõlenud. Nüüd küsingi teemaalgatajalt. Kui palju sa oleksid nõus sellisele mehele päevas maksma, kellel on kõik paberid, kogemus ja ettevõte, kust Sinule tööjõurendi arve esitada. Arve!!! Mitte mustalt, altkätt jms. Maksud kannan ise, päevarahad maksan endale ise. Sinu ainus kulu on tasuda arve. ( ettemaks) Mis on see ülempiir?
rendimehele
23:16 10.10.2012
tööpäeva eest 70 + käibekas. seisupäeva eest 0. töötunnid tuleb täis sõita.
mina mina
00:30 11.10.2012
To eelmisele

Kas paljuvõitu ei ole vä:)
Sellise pakkumise juures juhul kui rendijuht väljaspool eestit sõidab saada tunnipalgaks juba 1eurts ja tiba peale:)

Koomik
teine vastab eelmisele
10:49 11.10.2012
hästi tehtud töö eest ei ole seiysekümmend euroraha päevas sugugi palju, just parasjagu.aastapäevad tagasi küsis autojuht minult 80 E päevas. Kuigi tegu ammuse tuttavaga ja tean, mis mehega tegu, jäi tööleping toona tegemata. Mees leidis töökoha, kindlasti ka saab küsitud tasu. Minul on aga aastas tulnud mitusetu korda odavama juhi tehtud jamasid klaarida
rendimeess.
13:02 11.10.2012
70+ käibekas on ilmselgelt liiga vähe, et sellise asjaga tegeleda. See kas auto seisab või sõidab on auto omaniku mure. Rendimees müüb oma aega ning tuleb aitab su nö "pasast" välja. Kas sa selle pealt ise midagi teenid või jääd nulli on iseasi. Kui sul auto seisab see sama aeg, saad igaljuhul rohkem miinust. ( liising, kindlustus jms auto püsikulud)
Aga asi on selge ja siit see jutt ka lõppeb. Tuleb edasi põdramaad orjata ja paremaid aegu eestis oodata.
tööloomad
13:45 11.10.2012
tundub et siin foorumis on ainult kõvatajad, et 70 euri päevas vähe jne. Enamik teist sõidab ju eesti firmades 0,11 eur kilomeeter. Parem jäta auto seisma kui puhata tahad, Igat ühte mina küll autorooli ei laseks, Küsida võib ju mida iganes, kuid reaalseid töömehi siis sa küll ei leia.
professor_sammaljalg
16:15 11.10.2012
mnjaa, kui on asendajat tarvis prügikala-tüüpi ettevõttel, kel pankrotist puudu paar lisasenti kütuseliitril ning koormad läbi seitsme vahendaja, siis 70 raha kindlasti liiga palju, küll edik jõhvi lähistelt odavamalt ära teeb.
kui aga stabiilne ettevõte vajab asenduseks head juhti, siis tõesti, 70 euriga kvaliteetset juhti välislähetusteks ei leia, kui maksud juhi enda raamatupidamise kanda. plädisemise asemel võta see 11c/km roolikeeraja, ju siis pole sul hea juhi jaoks vajadustki.
mina mina
18:08 11.10.2012
Kuulge lambad kas te loete ka postitusi ja vahepeal ka irooniast ka aru saate?!
Kui keegi on palgaks kunagi küsinud 80 EUR -i siis OK aga hetkel teema see,et ettevõtja pakub vahetusjuhi teenust ja keegi pakub 70 + km päevas siis seal jääb juhile tunnipalgaks alla miinimumi ehk veits 1 euro peale?

Ma ei imesta enam midagi
rendimeess.
00:10 12.10.2012
Kas tõesti on hetkel palk 11senti km?? Sammal, saan aru, et sa ei kinnita seda juttu, mis tegelikult reaalsus on? Eesti- EU või sisetööl? Kunagi krooni ajal kui sisetööl eesti firma all olin, siis sai 2,5 eek km kätte. ( sisaldas päevarahasi ja muud jama, kuid siiski kätte) 16 eurosenti siis ringi arvutatult..
valdur keilast
00:50 12.10.2012
praegu on 1,5 euri puhtalt kätte. kuidas te 0,11 euriga hakkama üldse saate. maja laen ja uus porsche maksavad ju palju.
rendimeess.
01:44 12.10.2012
Vot huvitav oleks sellist "valdur keilast" tonti lives näha, kes sellist paska keset ööd siia kirjutab.
miniinimene
01:48 12.10.2012
sammal kui ma enamusajast olen nõus su arvamusavaldustega siin ja mul on heameel, et kellegil siin on õigekiri ja huumorisoon olemas...siis hetkel ma sinuga päris nõus pole..minu kogemus näitab, et edik jõhvi lähistelt on tihtilugu parem töömees kui see nn. peen rekkamees
professor_sammaljalg
09:10 12.10.2012
kuidas nüüd võtta, olen näinud, et suure isamaa poeg võib harrastada metsikuid läbisõite, kasutades kõikvõimalikke abivahendeid. puudulikuks jääb aga auto korrashoid, keeleoskus ja sellest tulenev suhtlemine klientidega ning ka kaupade ühes tükis kohale jõudmine võib olla komplitseeritud
v123
10:37 12.10.2012
Statistikat ei saa teha ühe-kahe kaupa, vaid selleks peaks olema ikka suurem arv katsealuseid. Kui oleks suurfirma kus on 200 masinat ja 100 antakse "suure isamaa poegade" kätte ja teine 100 "peentele rekkameestele", siis oleks vast tulemus päris selgesti eristatav ja kalduks ikka nende viimaste kasuks. Inimesed on ju väga erinevad ja igast rahvusest leidub tublisid töömehi, aga üldine mentaliteet on siiski suhteliselt erinev ja see loebki.

Mis puutub teemasse, siis 70+km on teenusena arve alusel tasudes loomulikult liiga vähe ja sellest saab aru igaüks, kes ettevõtte raamatupidamise ja palga maksmisega vähegi kursis on. Mustalt või palgana kätte oleks samas tegu päris normaalse summaga, aga juttu oli eelpool ju arvega teenuse eest tasumisest, mis kahjuks enamusele selle foorumi külastajatele mitte midagi ei ütle.
SIIL63
09:07 01.11.2012
Tere ametivennad!Paluks teie abi videoregistraatori puhul.Kui keegi kasutab sellist vidinat siis ehk annate teada:millist eelistada ja miks ei tasuks soetada mõnda mudelit?Tänud kõigile kes infi jagavad.
raizxc
09:40 01.11.2012
SIIL63, ole hea ja tee uus teema või postita oma küsimus mõnda sisuga haakuvasse teemasse.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte