Veoautod ja rasketehnika

Kiituseks 21. jaanuaril Opeli päästnud profile

v6sa
16:34 21.01.2005
Ma ei tea, kas Sa seda foorumit lugeda jõuad. Aga tea, et Kernus Sinu taga sõitnud valge MBuniversaali juht oleks samas situatsioonis selle Opelijäänuse laiaks sõitnud... Aga Sina suutsid säästa kõiki ja ka ise teed jätkata. Au ja kiitus sellistele...

Neile, kes ei näinud, lühike selgitus.

Kohaks Tallinn-Pärnu maantee, täna hommikul kell üheksa Kernu mägi suunaga Pärnu poole. Minu ees kulges 85 km/h treiler, millel ~20tonnine Kobelco ekskavaator. Kuna pidin Kernus ära keerama, siis ei hakanud 5 km enne pööret enam mööda uhama Tee oli kah libedavõitu ja ohutum oli pikivahet hoida. Nii me siis paarisrakendina sõitsime, mina paarsada meetrit tagapool. Kes on seda teed sõitnud, teab Kohila teeristi. Kohila poolt tulles ja vasakule keerates pole eriti midagi näha mäeküüru taha. Samuti ei näe Pärnu maanteel sõitjad, kas keegi küüru taga koperdab. Üks igavesti kehva koht, kus alailma plekke mõlgitakse.
Täna hommikul oli seal taas plekimõlkimine, kus kaks masinat kohtusid. Seda ettejäänut siis pukseeritigi, kui meie kohale jõudsime. Ma ei tea, kes ja mida seal põhjustas, kuid treilerivenna äärmiselt kiire ja resoluutse reageerimise järgi kaldun arvama, et pukseerijad ronisid lihtsalt tagasi vaatamata maanteele...Selliseid ****sid on seal ennegi nähtud:(
Igatahes oli mul elus esimest korda au näha, kuidas sadul koos RASKE koormaga libiseb kogu tee laiuses ja tõstab sisemised rattad maast lahti. Ma ei tea, kas rattad tegelikult ka maast lahti kerkisid, kuid ekskavaatori kõikumine oli igatahes muljetavaldav. Ise vaid veidi nii raskete masinate rooli keeranuna tundsin tõsist hirmu juhi pärast. Kui sihuke koorem vedurile kallale tuleb, on asi naljast kaugel...
Kuid asi lõppes siiski õnnelikult. Veokas sai hoo maha ja jätkas rahulikult Pärnu poole. See õnnetu Opeliront jäi poe platsile, kõrvuti ninata jäänud riisikaga...

Ise Kernus elades näen ma igal nädalal mõnda lolli, kes ei mõista sealsete piirangute põhjusi ja tekitab sellega liiklusohtliku olukorra. Seal ON kiirusepiirang vajalik. Palun austage siis seda. Kasvõi kadaka juures asuva kooli tõttu... Aga see on juba teine teema.
R.K.
16:52 21.01.2005
teada koht, ise ka sealt kandist. mõned talved tagasi sai seal sarnast pilti nähtud, kui ees sõitnud poolhaakega veokas seal augus kääri läks. hea närviga vend oli, ilmselt saba piduritega vedas end sirgeks tagasi.
ase
20:21 21.01.2005
No kui see treila laias kaares kurvitas,siis läks täna hästi,sest ma tulin ju oma veokaga Pärnu poolt teile vastu.Kohtusin u.9 ajal sellist treilat enne kurvi!St tema ilmselt alles sai auto sirgeks.
Rsaketöötegi ja
21:04 21.01.2005
Tublid mehed.
Saate vähemalt aru rekkamehe raskest ja ohtlikust tööst.
Ennu
21:38 21.01.2005
jah mõni ei saa sedagi
swenska
21:45 21.01.2005
Kernu poe ees vedeles täna miski punane universaal Sunny,millel parem taganurk sodi.Kui paneksid üles,mis auto treileri ees oli(aitab ka kabiini värv)annan Su tänud edasi.Sõidan ise sama sorti riistaga ja oman enamuse koleegide GSM-e.
looder
12:50 22.01.2005
kena lugeda ,et ka kolleege kiidetakse.
samas mõtlen seda situatsiooni ja ausalt öeldes tõusevad karvad püsti.on omalgi sellised 24 tonnised koormad pidurdamisega kääri läinud,kuid ned olid ka tunduvalt madalamad koormad.see ekskavaatorikolakas on ju kõrge ka ja kui see ikka kõikuma hakkab siis au ja kiitust sellele mehele kes selle õõtsumisest tagasi toob ja,et ta oskab selle varakult ära hoida.
looder
12:52 22.01.2005
ma siis sain sealt suht napilt enne õnnetust kernust läbi sõita,sest laagrisse jõudes ütles juba sky +,et kernus avarii.
v6sa
11:15 24.01.2005
Swenskale: Ma ei näinud, milline masin seda treilerit vedas. Vahemaa oli selleks liiga suur ja tee liialt tatine... Meelde on jäänud madalam hele (äkki valge?) kabiin ja tavalisest madalam treiler... Aga see viimane võis ka tunduda...

Aga treileri jäljed olid tee ääres laupäeva õhtul veel märgatavad...
swenska
20:30 24.01.2005
to v6sa:kui kabiin oli valge,siis täpsusta,kas saba oli punane või roheline.Punast treilat veab valge VolvoF12,rohelist valge MAN.See Kobelco müttas ise silla juures vahetult enne Märjamaad.Oled kindel,et poolhaage?Sealt tuli ka Skanska valge Scania vastu,aga see komplekt koosneb kallur+3-teljeline eelikuga Goldhofer.
v6sa
16:51 25.01.2005
Aga võib-olla oligi kallur...ega ma ei mäleta nii kindlalt. Kuna rääkisin sel hetkel telefoniga ja hiljem oli pikivahe juba suurem.

Tegelikul polegi see nii oluline. Lihtsalt tahtsin netifoorumi üleüldisesse umbisikulisse tatipritsimisse veidigi registreeritud;) positiivsust tuua. Kui selle käigus jõudsid minu tunnustavad sõnad sihtmärgile, siis on see teema ennast minu jaoks ammendanud.
henri
23:03 29.01.2005
Näha ,et rekkameeste foorum.Oma praktikast tean öelda, et rekkamees enne jalga gaasilt ei tõsta kui pauk (mõne väiksega) käes.Iseasi on see kui ohustab mõni suurem -ikkagi oma elu ohus.Aru ma ei saa,kuidas rekkamees varem aeglustada ei võinud kui töö tee ääres käis.Normaalsed mehed ikka ennetavad ohte,seda enam ,et tagumine mees sabas sõidab...Mitte siis kui pauk juba tulemas
jorss
00:17 30.01.2005
Henri, loe uuesti esimene postitus läbi ja püüa ka loetust aru saada.

henri to jorss
00:16 02.02.2005
loe minu postitus läbi ja püüa loetust aru saada.
swenska
20:53 02.02.2005
to v6sa:loodan,et saan peagi aadressadile Su tervitused edastada.Hea,et ka mõni positiivne komm. siia foorumisse eksib.to henri:loe esimene postitus läbi,käi Kernus ära ja seleta kuidas Sa kurvi tagant c.a.45tonnise massiga autoga,norm kiirusel,trassi peal idiootide käitumist ennetad.
treilamees
20:57 02.02.2005
henri on meil selgeltnägija
v6sa
12:04 03.02.2005
Henrile: Oled ise suure auto rooli keeranud maanteel, et niimoodi räägid? Selge, et matse ja muidu mölakaid jagub ka rekkameeste hulka. Aga mitte rohkem, kui sõiduautojuhtide hulka. Seetõttu ma ei laida mitte Hennrit edasise kommentaariga, vaid ainult tema konkreetset sõnavõttu, nothing personal;)

Eile spetsiaalselt vaatasin, kui kaugelt ma Tallinna poolt tulles näen Kohila ristilt vasakule keeravat autot. Nii viiskümmend meetrit, küngas jääb ette... Kui nüüd arvestada masina kiiruseks 80 km/h ja massiks lubatud 40 t, siis kui pikka maad vajab selline rong peatumiseks, kui tee on kaetud soolapasa all olevate jäärööbastega? Pakun 60 meetrit vähemalt...ehk kogemustega vennad täpsustavad...Mul ainult soolo kogemused ja needki tükatised...

Ja "töötamisest". Kernu mäe peal on ennegi masinaid hunnikusse aetud. Ikka on leitud keegi mäe peale hoiatama. Ja lõpuks on meil kõigil autos kohustuslik ohukolmnurk. Kus kurat see oli???

Aga vendadel oli pohh, peaasi oma masinad minema saada. Ma saan neist küll inimesena aru, kuid seadused on täitmiseks. Seda enam, et väga vähe jäi puudu korralikust õnnetusest...Kui see ekskavaator oleks otsustanud treilerilt lahkuda, oleks liiklus Kernus jälle häiritud olnud. Ehk mäletate veel seda aastavahetuse paiku toimunud õnnetust Kernu kadaka juures, kus "proffessionaalist" ema vale kiirusevalikuga end ja oma tütre tappis? Ka siis toimus liiklus neli tundi ainult ühes reas ja reguleerijate abil. Ja seda õhtusel tipptunnil... Kella kolmveerand kuuest oli järjekord sellesama Kohila ristini, pea pool kilomeetrit

Seetõttu ma selle teema algatasingi. See tänamine rohkem asjale lisaks;) Olen päri, et Oleks on paha poiss, kuid siiski, vahel võiks mõne asja üle ka mõelda enne tegutsemist.

rene
19:02 03.02.2005
sõber Andres FONAX-ist rääkis sellise loo- Mõni aasta tagasi tulid kahe rekkaga Pärnu poolt ja ikka suurema kiirusega,kui Kernus lubatud, hirm kiire oli Tallinnas veel laeva jõuda. Yks taat oli Kernu poe ette oma seitsmemeetrise tagaluugi parkinud, käsipidur vist peale vedimata jäänud ja kutt ise arvatavasti poodi jalutanud.ja siis see jaotusauto arvas õigemaks end kõva myrtsuga kahe kihutava rekkaveduri vahelt risti yle tee maanteekraavi tagurdada. Esimesel Pärnu poolt tulejal jäi vaid gaasi anda,et eest ära saaks,tagumisel kõvasti piduritega takistada,et hulkuma pääsenu eest ära jõuaks. Kuna teetamm antud kohas suht kõrge,siis saanud ikka esirattad maast ning visanud esiotsa tavaasendist suhtkorda kõvasti jumalale ligemale.arvata,kuhu see koorem liikus,kui seal sellist yldse oli. kinni pidamiseks mahti pole olnud,laev ei oota. Kui keegi teab,milline puänt lool, andke teada.

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte