uskumatu, millised tegijad siin on.
see, et keegi loll maksis veoauto tunni eest Rootsis 1000 SEK ei näita mitte muud kui maksja lollust. see on sama, kui osta eestis mõnelt ivanilt kütust hinnaga 45 EEK/liiter.
100+K autoga igas kuus kasumit teenida. respekt sulle. igasugused linfordid ja esttransid on poisikesed sinu kõrval, sest nendel on väga hea tulemus, kui auto jätab aastas nii palju kasumit järgi. sa peaksid omale veel mõend autod ostma ja oleksid aasta lõpuks euromiljonär.
aga asjast. poisid lõpetage põhikool ära ja minge tehke mõned aastad tööd ja siis tulge siia kommenteerima. praegu sobib teile rohkem delfi lastekommentaarium või v8 veoautode rate.
ei saa aru nendest rekkamijeestest-soomepoistest.
ise saavd põdras kõva palka aga isegi selliste palkade puhul ei suudeta või raatsita endale osta korralike,jämedaid kuldkette kaela ja soliidseid klotsereid sõrme.
laevadel käivad ringi nagu mingid kehvikud-peenikesed ketid kaelas ja mingid odavad junnid sõrmes.
Aga miks ma peaksin endale kulda kaela ostama?
Olen töödanud soomes ligi 10 aastat.Sõidan turvalise pereautoga, ei midagi uhkeldavat ja mul on suhteliselt suva teistest kiibitsejatest, kes väidavad et võiksid uue Mersuga ringi ajada. Aga vot, milleks mulle see? Ma olen investeerinud selle raha kodusse ja lähedaste heaolusse ja loomulikult on ilus number pangakontolt vastu vaatamas.
enamus nendest soomepoistest käivad laeva rootsi lauas vargil. kas suurest palgast ei jätku söögi ostmiseks või ongi autojuhtidel kaasasündinult vargageen olemas.
kui rääkima hakkad, siis pooled hambad kadunud. eks see hambaarst maksa palju ja 50K kuus on liiga väike palk, et hambad korda saada.
jne
õigel ajal hambaarsti juures käies on 1000 kr hammas ja vaevalt, et iga aasta kõiki hambaid pead tegema. ja mis see 4-5K hammas on 50K palga juures? kogu sahtel korda 150K eest, aga ise teenid aastas 600K. see on ju kopikas.
Paljud üritavad elada üle oma võimete ja see tingibki selle, et lõpuks jääb suurest palgast järgi ainult pisku ja ei raatsita laeval kohvigi osta. Rikas pole see, kes palju teenib, vaid see kel rohkem alles jääb.
ei peagi endale kulda kaela riputama.jutt käib sellest,mis seal juba ümber kaela ripub.
ei-proteesid on neil suhu ostetud ja omaarustolenmiljonär irve ka suunurgas olemas.
Vean multiliftiga haket, koormad on pidevalt 5-6 tonniga lõhki ja palgaks on 40 kr tund. On ikka elu. Teen hetkel E katti ja tahaks kätt proovida väljaspool Eestit aga igal pool on nõutav töökogemus, mida mul pole.
Load käes olnud 3 kuud. Äkki keegi oskab nõu anda, et mida teha?
täna teed tööd 40.- eeki tunnis , homme õeldakse , et saad 20.- eeki tunnis. miks te lähete karjas selle sendi eest tööle, tööandja ju itsitab pihku , kui jälle lollikese leiab ja paljudele ei maksta ka seda palka välja. ok ,olen nõus ka selle palga eest tööd tegema , kui päevas 50.l. kütet kõrvale lasen. milleks te üldse autojuhiks õppinud olete , minge koristajaks , lehekandjaks jne jne , soomes on tööd küll ja rohkem veel , kas siis soome keel pole õpitav ? ja seal on ikka autojuhil palka . valikud on muidugi teie , tasuta töötegijatele edu . mind ajaks oksele , tõusta hommikul kell 6 ja minna tööle , et teenida 400.- euri kuus .
nu kui noori huvitab , et saaks ainult roolitaha , siis siin speedf.... oleks kindlasti odavamalt nõus rooli istuma , peaasi , et sõita saaks , palk polex oluline . töörõõm on ka rõõm . onju nii noored.
Tere.Proovin siit vastuseid saada.Endal mul vähe kogemusi euroopa tööga.Mõned otsad tehtus,palk kilomeetri eest.Suhe vastutuse ja palgaga vastutuse kahjuks.Soovin tegelikult teada ,kuidas siis valikutega on.Ei taha uskuda ,et selleks seda tööd tehakse"nii lahe on rekkaga sõita,istun teistest kõrgemal,jne".Kas Eestis on firmasid,kes ei sunni töö_ja puhkeaega rikkuma.Palun rääkige ,kuida asi tegelikult on.Jõudu
Mina küll kaldun arvama , et enamus rekkafirmasi peab ikka väga kinni seadustest . Isegi cv keskuse lehelt olen lugenud , et autojuht PEAB TEADMA , töö ja puhkeaja seadust . Isiklik, pea 20.a. kogemus rekkaroolis räägib sellest , et mind pole kunagi sunnitud midagi rikkuma , ehk kui olen seda teinud siis omal tahtel . Kui mingi ots hakkab lõppema , siis ei jää ma 24-ja tegema 100 km enne lübeckit või rostocki . Ja nii see töö on . RISKIN OMAL VASTUTUSEL . Sellega peaks su uudishimu , tsiklipoeg , olema rahuldatud. Mina ise sõidan juba väga kaua norra firmas , kuid est - i meestega saab ikka tihedalt juttu vesta , õlle kõrval . EDU.
alguses varastasin 5 minutit. ei juhtunt midagi. siis õppisin 5tundi varastama,siis läksin rooli jääknähuga ja teisel korral sõitsin ennast võla miljardariks.uskuge ma olen jälle rajal ja jälle magnetiga... ei tea kas pühap jääk nahtu on...
Kurat, kas siukseid on üldse rooli vaja??? Mingi (ma ei tea mille) varastamise, purjus peaga sõitmise ja magneti jutt käib- ei noh tere talv!!!
Krt kui inimene tahab napsu võtta, siis peaks roolist eemale hoidma, ja kui seda ei suuda, tuleb teine amet valida, mingi öövaht kusagil vms...
algul sõitis nagu lubatud 9h päevas, pani magneti peale ja sõitis veel 5 minti. nii prooviks noh. digi kaart jäi korda. nii hakkas vaikselt rohkem magnetiga sõitma. kaart korras, kontrollidest pääses ka puhtalt läbi. lõpuks sõites norm aja 9h + 5h magnetiga. et kergemalt magama jääks, pani kiire klõmaka 200g haljast. kuna 5h magnetiga sõitu registreeris puhke ajana siis 4-6h ei maganud alkoholi välja ja istuski rooli jääknähtudega. teiselkorral jäi vahele, jääkidega + võibolla veel midagi ja tehti korralik trahv. kuna sõltuvalt välisriigist, tuleb trahv kohe ära maksta, pidi kusagilt laenu võtma, tavaliselt ülemuse käest, sest ega autot ka ennem kätte ei anta kui trahv makstud. nii tekkiski üüratu võlg. miljard muidugi liialdatud, aga midagi sinna kanti. ja siis nüüd peabki uhama, et võlga tagasi teenida. enam ei saa isegi seda 4-6h magada, sest auto peab koguaeg veerema, sest palk kildi järgi ja võlg peab nulli tagasi tiksuma. nii lihtne see ongi.
loodri tõlge on vist täitsa õige, aga siin jääb veel üks küsimus- nagu ta mõtiskles: ''ei tea, kas pühapäeval jääknähtu ka ... Seda ei ole võimalik kaksiti mõista ju...
jõudu.ma ka suht algaja selles autojuhtide maailmas.lootus lähiajal poolhaakele tööle saada.oskab äkki keegi öelda palju võiks olla min, km hind et omale kotti väga pähe ei laseks tõmmata.seda nii eestis ui ka väljas. tänud.
kurb lugeda seda arutamist .olid ju ajad,kui kaugsoidu autojuhi amet oli austust väärt ja osati näha selle töö erilisust ja nende meeste oskusi hinnati vääriliselt.see töö on eluviis,iga inimene ei saa ega suudagi seda kunagi teha .muidugi on selles seltskonnas kovasti lollikesi ja muidu lambaid,aga enamus siiski austust väärivad tublid töömehed ja -naised,kes seda tööd hästi oskavad ja teha tahavad.see ei tähenda,et nad ei hooli oma perest ja tean ,et ei möödu päevagi ,kui nad ei motle oma kodule ja lastele.ka see ohtune olu enne und pole midagi laitmisväärt ja toesti aitab päevapinged unustada ja söögiga koospole mingi riskitegur.
siinseid kommentaare lugedes kumab mingi oelus läbi ,kui autojuht oma palka tahaks saada.ma tahaksin teada ,miks ometi seesama autojuht,ei voiks saada korralikku palkka,kui ta ju teeb korralikku tööd?töö nouab erioskusi ja on toesti ka fyysiliselt ysna kurnav.peab oskama suhelda ysna mitmes keeles ja tulema toime erinevates riikides-tundma seadusi,veoeeskirju,autost samuti yhtteist peale värvi ja margi.
olgem siis vähegi sallivamad ja oiglased!
Vaja juhte koos sadulaga, vedu EL sisene (Hispaania). Milliste palgatingimustega oleks ühemehefirmad nõus vedama, mis oleks mõistlik? Eks nüansse on palju, aga on huvi teada mis vahemikku need jääda võiksid? Mis on määravad? Tänud vastajatele!
vot see on nüüd kyll õige koht kust nõu küsida. soovitan konsulteerida arsti või apteekriga. kui kumbagi kätte saa siis võib ka küsida keevitaja käest aga siit foorumist sa küll normaalset vastust ei saa
Teema on, aga konkreetset juttu palgast ei ole. Meil 3.50 eurot tund (9 tundi, ehk siis 31,50 päev miinus maksud) ja päevaraha 32 eurot. Makstakse ainult sõidutunnid, laadimised ei ole maksustatavad. Enamus ADR veod.
päris kena see eesti palk ikka :D soomes teed peaaegu, et 2 tunniga sama palga, mis eestis 9 tunniga, päris nutune ikka...soomes 13.65eur/h või siis 0.30eur/km + välismaa päev 100eur + laadimised
eestis on väga nutune ja siit tuleb ja peab põgenema ............aga soome kohta poleks vaja ka udutada ega lolli juttu ajada , eriti see viimane plämaja . kõik inff soome kohta on netis kirjas ei ole seda mõtet siin ringi kirjutada eriti veel neil kes ise seal polegi vaid unistavad , kodus mune sügades hiigel-palkadest.
Info on päevaraha 100.- euri ................laadimised ka kindlasti 200.- eur koht jne jne jne . nagu siin keegi haige tarkpea rääkis, kirjutas . fi.mol lahti , helista tõõpakkujale ja kuuled mis ja kus , aga kui keelt ei oska , siis passi kodus tissi otsas ja usu mida foorumis kirjutatakse . edu .
ei uduta ma miskit, nii ongi, töö on skandinaavia vahet ning iga laadimise eest 8 euri, ise olen kilomeetripalga peal, kuna võimalus teenida rohkem ning kuupalk jääb 50-60k vahemiku, ei näe mõtet siin udutada ja kes ei taha uskuda, siis ei ole midagi teha, igaühe enda asi...lihtsalt tõin näite, kui palju on võimalus soomes sama tööga teenida võrreldes eesti sandikopikatega
enamjaolt on siiski täiskoormad soomest ning tagasi on vahest harva mõni koorem, kus peab kaks või rohkem kordi võtma kuid nädalas jääb keskmiselt 6-7 laadimist
kui asd12345 võrdleb ennast keskmise eestlasega, siis jääb see palk pigem 15k juurde. irw
tähtis on, et mees ise rahul. unistada võivad kõik. ka koolipingis.
sul vist lugemisega raskusi, sõna "irw" kasutamine juba näitab, et ega tegu vast täiskasvanuga veel pole või on äsja saanud selleks, kuid arengult vast pole küll sellelähedanegi, kui sa korralikult (sinu jaoks 10 korda) selle teksti, mis ma kirjutasin, uuesti läbi loeks, saaksid aru, et ma ütlesin, et elan paremini kui keskmine eestlane!
Kohtunik peab oskama haamrit vastu lauda taguda, arst peab oskama süsti teha, müüja peab oskama raha kassast lugeda, riigikogulane peab oskama nuppu vajutada, traktorist peab oskama atra seada, miks peavad siis palgad ometi erinema, aru ma ei saa?! Tegelikult autojuhil ju rohkem vastutust ei ole ka kui koristajal, lõhud paari millise koorma või luuavarre, vahet ju pole.
Luuavars või koorem, vahet pole jah, kuid kui koorma lõhkumisega kaasneb igasugu muid purustusi, siis nati kehvem tunne küll, kui koristajal oma lõhkise luua pärast.
Saksas saab vene rahvusest saksa passiga autojuht netto 1422.-e/kuu (bruto 1950.-e).
Valgevenes elav ja Poola passiga külmikuga sõitev saab 45.-eur päevas.
Käisin hommikul särjel. Alguses jäi mulje, et olen väga valel ajal jõeäärde sattunud sest kala ei võtnud. Läks tunnike mööda ja kurat kus hakkas alles tulema. Sain täis ämbrid ja kausid ja tuju ka väga heaks. Teie kallid kaaskodanikud võtke parem aeg maha ja minge nautige ka natuke loodust, mitte ärge tõmmelge enda palkadepärast niipalju.
Vahet pole, kõik, mis teenid, see ka ära kulub. Hea kuupalk Saksas kuulu järgi 2000.-€ neto, Hollandis 2500.-. Tõsi küll, nädalavahetused kodus.
Ise olen saanud buumiajal ka 3800.- kätte.
Eks igaühel meist on oma valulävi, millest odavamalt ennast ei müü. Tööandjal on alati soov võimalikult vähe maksta ja töövõtjal võimalikult palju teenida. Hea peremees suudab leida selle "kuldse kesktee", mis tõsist töömeest/juhti kinni hoiab ning samas firma konkurentsivõimelisena hoiab. Fakt on ka see, et kui juhile vähe maksta, siis hakkab ta varastama. Tean omanikku, kes sattus "odava" tööjõu palkamise ohvriks. Äkitselt hakkasid tagavararattad "kaduma", autode küttekulu tõusis ennekuulmatule tasemele, koormast hakkasid asjad kaduma, jne. Aga mis peamine-uued juhid ei tulnud oma tööülesannetega toime. Autod sõideti ümmarguseks, mitmed haagised tehti kabrioks, koormad hilinesid, mitu klienti ütles lepingud üles.
Küsimus, mida peaks töötajat palgates küsima eneselt: "Kas see mees on väärt minu firmas töötama? Kui jah, siis maksa talle kolmekordset sellist palka, mille eest ise oleksid valmis "pulkade taha hakkama".
Ja küsimused, mida sohver palka küsides peab eneselt küsima: "Kas mu pere elab selle palgaga ära/ega ma varastama ei pea hakkama? Kas töötasu kompenseerib kodust ja perest eemaloleku?"
kõrgepalgalised tulge väheke maale ligemale, te hõljute liiga kõrgel pilvedes oma palga numbritega. jutt käib soomes töötajate kohta. kui te mõtlete mingi umbluu välja siis pange see vähemalt kustkilt otsast loogiliselt klappima.
ise olen rekkamees soomes ja sõidan juba monta aikaa kaubikuga. palk on 5000-6500 euroa käteen. mõni kuu on ka rohkem kui ületunde peab tegema. olen juba ostnud omale porsche ja maja. sügisel ostan lennuki, siis on lihtsam virossa käia ja ei pea laevas küprokimeestega joogitalonge vahetama.
on siin ikka palgast unistajad. lätlasest autojuht saab riia-pärnu- riia, riia - türi - riia töö eest palka 400 dollarit palka. (jämedalt 280 eur). veo hinnad on täiesti ulmelised. ja tulevadki löövad veohinnad alla ja katsu sa siis eesti autojuhile unistuste palka maksta. ei ole võimalik maksta isegi mitte keskmist palka. millistest uutest autodest siin rääkida saab, hea kui suudad vana hooldadagi.
ma ei tea mida arvata aga siin hakkab jutt juba mölaks minema. kui ikka tahate palka teenida siis vaadake mis hinnaga veohinnad on ja kas sealt ikka mega palka saab maksta. iseasi kui eestis vedajaid väheneb 50% ehk siis läheb ka paremaks aga täna unistage edasi oma palka ja palga tõusu. saate healjuhul minimumi või kaks ja olge rahul. enne kui midagi täielikult ei muutu ei miitu ka tulevik. ainult viletsamaks kipub minema. kütuse hinnad tõusevad, veo hinnad on paigal ja kokku hoida pole kuskilt. nii et edu kellel veel heategevuseks tahtmist on.
Aga lase edasi..... Miks on veohinnad paigal???? Ega see ometi "vedajate" süü ei ole, et ollakse sellise hinnaga nõus tööd tegema? Miks Eesti vedajad ei streigi? Logistik on jumal ja ainult tema määrab hinna?
Miks töövahend vahetatakse odavama vastu, aga maastur läheb nooremaks?
Siia teemasse polegi veel suured isad ja kõvad tegijad ning koolipoisid kraaksuma jõudnud? Päris imelik.
Ise ka hetkel ei sõida kuuldes, mis rahasid selle ameti eest makstakse, siis tundub iga päevaga üha enam, et aasta tagasi oli ikka õige otsus rongilt maha astuda ja väheke kodusemat elu elada. Päris algusaastatel, kui sai sõitma hakatud riigist välja sai mõni aasta km eest sõidetud. Kui nüüd mälu ei eksita, siis oli vast 5.60 km või 6.50 km. Aga need ringid viisid läbi sõbraliku Poola ikka sinna Euroopa poole. Olid piirid ja tollid ja TIR ning teeload. Peale klubi vahetust ja ka matkade suuna muutust, peamiselt Skandinaaviamaadesse on olnud päeva palk. Mingi aeg tagasi suisa kuupalk. Viimased aastad, mis veel sõidetud sai oli päevateenistus number 1000.- eek/päev. Olenemata sellest, kui palju tuli sõita või tuli olla laevas või suisa seista. Tõsi eks ikka päevad olid täis tööd. Tuli ette päevi, kus sai ka oma 800 km sõidetud, aga ka neid kus vähem, aga see eest laadimisi kuni 10-12. seega ei mingit lullilöömist.
Eks hing võib ju vahel praegugi nõksatada, teisi suure masinaga sõitmas nähes. Aga noh kui kuulda milliseks on kuivanud teenistuse numbrid. Kui meenub palju on selles ametis seal juures nööki ja närvikulu. Siis on ikka heameel oma toonase otsuse üle. Esialgu ei tea, küll mis ime see peaks olema, mis sunniks taas ratastel elama, viibima nädalate või suisa kuude viisi kodust eemal. Aga mehed, kes selles ametis veel vastu peavad, siis au ja kiitus ja olge ikka tublid!
umm
pane pihku umm. 6,50EEK kilomeetrist kaks aastat tagasi. õpi arvutama ja kirjutama ja siis ehk mõni onu palkab sind 600 euro eest kuus.
*** irv vennad grimmid.
To tou umm!
Keegi ei keela ju sind kui su lugemise oskus sellisel tasemel pihku panna. Kust sa lugesid välja, et kaks aastat tagasi oli kilomeetri hind 6,50 EEK? On ju kirjas, et mõni esimene aasta, kui kunagi seda ametit sai alustatud. Aga noh eks selliseid kommunikatsiooni häireid esineb ja on alati esinenud.
Aga sellist hüva pakkumist, kus palgaks pakutakse 600 € kuus ei tasu minu peale aega ega energiat raisata. Küllap leidub jätkuvalt selliseid, kes selle eest seda mitte just kõige kergemat ametit valmis pidama. Ka vennad Grimmid on kindlasti toredat ja kes pole veel nendega tuttavad siis parandage see viga ja tutvuge.
umm
Niipalju sa, umm, paned puusse küll, et kuna teemaks on autojuhtide palgad, räägid sina aastatetagusest kilomeetrihinnast, mis ca 10-11 aastat tagasi tõesti 5-6 kr/km oli. Palju sulle sellest peale kulutuste mahaarvamist kätte jäi on juba omaette teema. Ja ka see kättejääv pole veel kõik mitte palk.
üttleks sama pane pihku umm olen sõitnud aastast 1982 ja tean ka pisut ei tea mis oli sinu jaoks algus aga ei 5.60 ega 6.50 pole kunagi ühegi firma km hind olnud
Näe üks mees vähemalt suudab lugeda ja veel mõelda ka! Jah olid ajad, olid piirid ja oli selline km hinne. See on sul õigus sellest tuli osta ka kütus ja maksta teemaksud. Mis üle jäi oli oma. Mis tuli siis lahutada päevarahadeks ja palgaks. Nii lihtne see elu toona oli. Aga sulle vmax1 ütlen, et ma ei tea mis klubides sa sõitsid ja kuhu ning mis tingimustel aga meil oli nii ja ajalugu juba ringi kirjutama ei hakka. Aga pihku võid ise panna kui muud targemat teha pole. Mina isiklikult eelistan naisi panna.
Tänasest päevast rääkida kahjuks ei tea nüüd juba hea kolm aastat kodusema elu peal. Vahest kiikan siia mis targad mehed räägivad, aga sellist tegurit küll ei näe mis kuuti elama tagasi meelitaks. Aga noh meestele kes seda tööd teevad soovin alati edu ja jõudu!
Ps. Kas see väga valesti kuuldud, et mõnes firmas nüüdsel ajal juhile isegi 0,20€ makstakse või on see tugevasti ülepaisutatud?
umm
asd12354 (registreerimata)
Re: autojuhtide palgad
päris kena see eesti palk ikka :D soomes teed peaaegu, et 2 tunniga sama palga, mis eestis 9 tunniga, päris nutune ikka...soomes 13.65eur/h või siis 0.30eur/km + välismaa päev 100eur + laadimised
............................................................
.....................................
mind see palk inspireerib. helista kui teil vabu kohti on 0443415466. soome keel suus.
Olge õnnelikud, paljud autojuhid saavad meil 5000-7000kr kuus palka, osad firmad lihtsalt on sellised ja ei maksa rohkem ja miski imeläbi saavad omale kuskilt töölisi.
Tihti on need muidugi vanad mehed ja joodikud ja jama jagub, aga tööandjad ei õpi.
Paljudel firmaomanikel on jah huvi võtta odavalt joodikuid ja muidu lontrusi tööle, sest palgakulud saab hoida seeläbi madalad ja joodikuga on alati võimalus ja üsna suur tõenäosus, et ühel päeval saab temast üsna lihtsa vaevaga lahti, kuna sellised suudavad mingil hetkel joonud peaga tööle jõuda või mõne muu jamaga hakkama saada ja sel puhul saab ju jälle jätta palga välja maksmata. See milliseks tehnika selliste meeste käes muutub on paraku teisejärguline
Kahjuks õõnestavad sellised ka nende üldist palgataset, kes tahavad oma tööd teha korralikult ja ei tekita firmas jamasid.
5-7tuhat teenida praeguse elukalliduse juures ja veel sellest ära elada, see kuulub juba müstika valdkonda.
Eestis ei tohiks hetkel isegi lihtsama töö tegija teenida alla 15 000 vana raha. Ja liigne ulme oleks juba mõelda, et millal meile saabub aeg millal meite kallis AÜ suudaks kehtestada tehtavale tööle miinimum määra, millest allapoole ei tohi maksta, et oleks ka staaziga lisanduv palga suurenemine.
Ise olen sellise suhtumisega, et kogemused ja teadmised määravad palga suuruse. Kui oled algaja, siis peaksid olema õnnelik, et üldse keegi riskib ja annab sulle tööd, kuna tõenäoliselt tulevad ikka heal juhul rehvide, nurkade jne lihviminne, viilimine vastu äärekive vms. Se kõik maksab ja mitte vähe. Kogemustega autojuht, kes on enesekindel, kiire ja hea arvestaja igas mõttes, töökas, paindlik, ühesõnaga professionaalne... määrab omale korraliku palga vastavalt ka vajadustele (liisingud, muud kulud). Ise töötan aastaid Norras ja alla 3500EUR (neto) kuus ei liiguta lillegi! Loomulikult kõige muu seas peab oskama ja julgema sõita mägedes talvel, mis on väga riskantne isegi professionaalidele, tihti ei sõltu se üldse oskustest ja kogemustest. Tean ka eesti autojuhte, kes teenivad Eesti firmades üle 2000eur kuus, seega kõik on võimalik. Loodetavasti asjad lähevad paremini ja varsti saab eesti autojuht kodus ööbida nii nagu keskmine norra autojuht tänapäeval elab. Üldiselt ei taha kedagi riivata selle looga, lihtsalt olge tugevad mehed, nina püsti ja hind paika, kes otsib see leiab! Nael kummi, kivi kotti! Edu kõigile!
Ise olen sellise suhtumisega, et kogemused ja teadmised määravad palga suuruse. Kui oled algaja, siis peaksid olema õnnelik, et üldse keegi riskib ja annab sulle tööd, kuna tõenäoliselt tulevad ikka heal juhul rehvide, nurkade jne lihviminne, viilimine vastu äärekive vms. Se kõik maksab ja mitte vähe. Kogemustega autojuht, kes on enesekindel, kiire ja hea arvestaja igas mõttes, töökas, paindlik, ühesõnaga professionaalne... määrab omale korraliku palga vastavalt ka vajadustele (liisingud, muud kulud). Ise töötan aastaid Norras ja alla 3500EUR (neto) kuus ei liiguta lillegi! Loomulikult kõige muu seas peab oskama ja julgema sõita mägedes talvel, mis on väga riskantne isegi professionaalidele, tihti ei sõltu se üldse oskustest ja kogemustest. Tean ka eesti autojuhte, kes teenivad Eesti firmades üle 2000eur kuus, seega kõik on võimalik. Loodetavasti asjad lähevad paremini ja varsti saab eesti autojuht kodus ööbida nii nagu keskmine norra autojuht tänapäeval elab. Üldiselt ei taha kedagi riivata selle looga, lihtsalt olge tugevad mehed, nina püsti ja hind paika, kes otsib see leiab! Nael kummi, kivi kotti! Edu kõigile!
Kindlasti võib palgale sisse seada oma süsteemi jne.
Aga kui oled tööle võtnud autojuhi ja ta on näiteks aasta aega töödanud ja näed, et on korralik autojuht, siis 5000-6000kr talle palka maksta on küll ilgem sigadus.
Tegelikult ei tohiks ka alguses nii vähe maksta.
Tegelikult staazikale korralikkule töölisele peaks ikka vähe rohkem maksma, kui sellele, kes on alles tööle tulnud.
Sest staazikas tööline on ju firmale truu olnud, ta on ennast läbi aastate igati tõestanud jne.
Ja on ka lihtsalt selline komme, et staazikad töölised teenivad rohkem.
Kahjuks on paljude eesti tööandjatega lood nii, et palka makstakse võimalikult vähe, mitte töötulemuste eest.
Paljusid firmasid, kes väikest palka maksavad, ei huvita head töötulemused üldse.
Muidugi, kui rääkida neist firmadest, kes maksavad siin oma autojuhtidele 5000-7000kr palka, siis seal on veel üks aga.
Need firmad on ise küll kindlasti kitsid oma palkadega, aga nendega on ka see värk, et firma, mis nende vedusid tellib, ei raatsu samuti vedude eest maksta ja nii pole firmal ka raha just palju käes.
Olen ajapikku aru saanud, et kahjuks on selliseid vedude tellijaid päris mitmeid, kes maksavad vastikult vähe raha vedude eest ja leidub lolle firmasid, kes ikka neile transporditeenust pakuvad.
Sellistel puhkudel on suurimad kannatajad töölised.
Kahjuks on konkurents transporditurul tihe ja lolle leidub, kes odava raha eest veavad ja nii ongi sunnitud mitmed firmad ellujäämise nimel, odava raha eest transporditeenust pakkuma.
Ehk siis kahe otsaga asi.
Muidugi selle peale ei mõtle vedude tellijad, et need lollid, kes turuhinna alla viivad ja üliodavalt teevad, et nende teenus ei ole kvaliteetne ja jätkusuutlik.
On ju palju selliseid üksikisiku vedajaid, kes teevad odava raha eest, autokulule eriti ei mõtle ja riskidele ja nii solgivad turgu.
Ja nii peavad ka korralikud firmad teinekord väga odavalt vedama, kui tahavad ellu jääda.
Minu arust tuleks kehtestada vastav seadus, mis keelab transporditeenust osta alla teatava hinna.
Kindlasti peaks see seadus olema väga täpne ja hõlmama erinevaid transpordiliike ja erinevaid kaubavedusid, sealhulgas inimeste vedusid.
Kahjuks on ka palju selliseid firmasid, kes sunnivad oma töötajad tegema ebaseaduslikult palju töötunde.
Võltsitakse sõidumeerikuid, sõidetakse mitme mehe kas siis tavalise või digitaalse sõidumeerikuga jne.
Samuti osad firmad kasutavad B kategooria veokeid, mis juhul ei olegi sõidumeerkut ja on lihtne töömees panna tööle 14 tundi päevas.
Tavalist sõidumeeriku ketast on samuti väga lihtne võltsida.
Kui neid firmasid hoolega kontrollitaks ja vähegi loogiliselt mõeldaks, jääks nad vahele.
Aga kahjuks seda ei tehta.
Vähe palju maksad Hispaania otsa eest, 400 euri saaksid kindlasti kokku hoida.
Vaevalt sa külma kaupa tellid sealt.
Küll aga klient, kes ei tea veondusest suurt midagi, ei tea, et n. Prantsusmaal on tee maks vanas rahas umbes 5 krooni ja saksas 2-3 kr-i vahel. Ning neid kulusid on veelgi. Lisaks rohkem kui 2 korda ka ei jõua sõita seda vahet.
Ühesõnaga, kaudselt on kõik nagu lill, lähemale jõudes pole ta aga enam nii lill midagi. Ja ega autojuht sellepärast suuremat palka ei saa, kui ta käib kodust Hispaaniasse või kodust Saksamaale.
Muideks, kui rääkida seadusega transpordihinna kehtestamisest, siis tegelikult kaubanduse valles on selline ettepanek tehtud, ainult see ei läinud läbi.
Nimelt oli miski teema, et kuna poemüüja amet vajab väljaõpet jne, et siis võiks kehtestada seal standardpalga, palju poemüüja peab saama, selleks, et ei oleks neid poode, kes maksavad orjapalka oam müüjatele.
Ilmselt tuleks taolisi asju palju teha, samuti tuleks tõsta miinimumpalka, siis kaob ära võimalus vähem maksta.
Samuti tuleks suured trahvid kehtestada tööandjatele, kes lasevad oma töötajatel tasuta ületunde teha ja neid tööandjaid on väga palju.
tegelikult võiks kehtestada yldse mingi konkreetse summa, mille saab iga inimene koduvabariigis olenemata sellest, kas ta yldse midagi teeb või ei tee...kui tal on töökoht siis peab selle summa maksma tööandja ja kui tööd pole siis riik
ja sa miniinime arvad, et siis keegi üldse otsiks tööd ka või? elavad nagu mikid riigi kulul, jalad seina peal. praegu lihtsalt peaks miinimumpalka trastiliselt tõstma, sest see elatusmiinimum, mille inimene peab saama ja makstakse sots toetusi on ühte auku miinimum palgaga. praegu on keiss selline, et kui inimene läheb ja küsib toetusi, siis makstakse talle see miinimum välja. kui inimene rassib päevas 8+ tundi tööd teha ja makstakse samuti miinimumpalka siis kas on mõtet üldse tööd teha? ja paljud ei otsigi tööd, saab ju hakkama, teeb vaikselt musta. elu nagu lill. aga kui töö eest saab juba suurema summa, siis paneks nagu liigutama ka. miinimum palk peaks olema kahekordne elatusmiinimum, siis oleks asjal jumet.
tohhoo, saa aru nii paljudki arvestavad veel kõiki hindu eek-ides, ammu oleks aeg €- des rääkida hindasid, mingu poes maksku ka eek-idega ja vaadaku kas saab siis midagi, kolhoosnik noh mis teha
Räägin kroonidest sellepärast, et eurodest ei saa siiski veel hästi aru, kui väärtuslikud need on.
See kõik vajab harjumist.
Näiteks auto hindadest ei saa ma eurodes midagi aru ja 10 eurot tundub selline väike raha, meenutab kangesti 10kr, aga tegelikult on see 156kr ja polegi nii väike raha.
kuidas teistel palgaga on? meile teatati, et aasta alguses vähendatakse seoses masuga 10% ja kõigile meestele ei jätku tööd. majandus pidi p...ses olema.
kas on mõtet mujalt otsida või on seal sama jama ees ootamas. muidu ei tahaks kohta vahetada sest muus osas on alati kõik korras olnud.
masu pole möödas ja majandus alles läheb p...sse. kui huvitab siis jälgige mõnd suurt logistika ladu. näiteks dsv või nii edasi. enamus autosid seisavad, paljud müüdud, paljud alltöövõtjad lahkunud või lahkumas. need kes kohal teevad tööd praktiliselt 0 kasumiga. seda näitab kütusehind, remont ja viimasel ajal päevakorras olevad rehvid. ei usu et ka järgmisel aastal midagi paremaks läheb. pole ju eriti midagi vedada, välja arvatud sise veod ja jaotusveod. nende mahud on ka langenud ja see kes räägib et tööd on palju siis vaadaku mis hinnaga teeb sest hinnad on alla pekstud põhjendusega et vedajaid on küllaga. nii et mõelge ise ja vaadake ringi.
Kahjuks on tõsi jah see, et konkurents veoturul on tihe ja seetõttu on võimalik ka veohinnad alla viia.
Teine põhjus, miks veohindu õnnestub vastikult madalale viia on see, et kahjuks leidub kuhjaga lolle, kes teevad vedusid väga väikese kasumiga või kohati vaata, et veel alla oma hinna.
Sest on päris palju inimesi, kes ei mõista sellist terminit nagu autokulu jne ja siis nad teevad odavalt teenust, kuni auto tuksi läheb ja nad sedasi pankrotti lähevad.
Kahjuks on selliseid lolle palju ja need viivad alla ka korralikke firmade hinnad, kahjuks paljud tellijad ei mõtle sellele, et sisse osta korralik teenus, nad võtavad parem mõne romuga lolli odavalt vedama, kui mõni firma hakkab liiga palju hinda küsima korralik firma.
Eriti palju leiab neid odavalt vedavaid lolle kaubikutega, kes ei mõtle autokulule jne.
tõsteti ja siis? räägi siis palju teenid seal soomes? või on häbi öelda et saad 50% vähem kui soomlane? aga meil eestis ei tõsteta palka vaid riik kehtestab 1 jaanuarist kõrgema palga. nüüd juba 290 euri. vot nii.