D-245 turbocharged 77-kW (105-hp) engine endal oli plaan peale panna see mootor, kus antud mootorit müüakse ja kas ta on ikka mtz mootor või mingi hübriid?
Kui sa tahad 53 käimari panna 52 ve 51 siis ei soovita eriti! Kurnab mootorit suht palju( ei ole ikka mõeldud selle jaoks) aga kui tühjalt sõidad siis on kõik OK
kui 53 mootori GAZ-21 kaaned asendada 24 või 24-10 omadega,kanaleid suurendada,kaasi lihvida ca 1,2 mm.
Näitajad ja ökonoomsus paraneks tunduvalt,24 ja 24-10 klapid on paremast materjalist kui 21 omad.Õhufiltrikopsik on 53 peal ka kole kinnine tehtud,masin tahaks rohkem hingata.53 mootor ei maksa suurt midagi,mul tuli väike mõte sellega
Need Vene diislid:
245.12C, vastab EURO1 nõuetele ja paigaldatakse Venes Zil-ide väikeautodele (5301 ja selle mod.),vaheplaat sobib Zil-i sidurikojaga, ka sidurikorv ja ketas küljes, õlikarter sobib esisilla kohale,õlivalamistoruja kontrollvarras kõrgel, papist õlifilter, pöördeid 2400 ja väänet tänu turbole üle 400. Hind alla 30 tuh.,saadaval ka Eestis.
245.7, mõeldud Gaz-ile, kuid paigaldus-vahetus läheb ülikalliks,kui sobivaid originaalosi (sidur-käigukast) ostma hakkad. See originaalkäigukast maksab üle 20 tuh., vanad kastid selle mootori otsa ei istu. Need jupid on ka Venes kallid.
245.7-le on valminud ka plokikaan nelja soojendusküünla jaoks,saadavusest ja hinnast ei tea esialgu midagi
Sillad olid erinevad, kalluri sild oli suurema ülekandearvuga kui portel. Kes tahtsid kergetel vedudel portele veel kiiremat ülekannet, panid LAZ-i kummid (280x508) alla.
mul gaz 53 see uuema kabiiniga ja kallur.ehitasin ta paar aastat tagasi diisliks.d-243 mootoriks ja käigukastiks zil-i viiene kast.praegusel ajal on neid vaheplaate,hoorattaid jm saadaval ja väga lihtne kokku klopsida,tehase tükid ju.kütte kulu on 3,5t koorma puhul 16 l/100 km-le.olen vedanud kah 7,5 tonnised koormaid ja pole hullu midagi.kui kellelgi küsimusi ehituse pool pealt siis nõus alati aitama.
gaz 51 on siiski juba uunikum,nüüd on küll juba kahju vaadatas,kui seda piinatakse.Olen ise neid kokku ostnud,et säilitada nii originaalsena,kui võimalik!!Kui kellegil on pakkuda odavalt gaz 51,ei pea olema täiskomplekne [email protected]
kes teab,mis viga?gaz53 mootor töötab enam vähem siis,kui õhuklapp on poole peal.klapivahed on paigas,süüde ka.karbussi puhastasin kah.muidu löriseb ja teeb lolli häält.
Vaata, ega pidurivõimendist lisaõhku ei ime. Prooviks võta sisselaskekollektori küljest voolik lahti ja pane punn asemele. Teine võimalus, et ämbliku vahelt imeb lisaõhku.
Tervist, kas siin foorumis leiduks sellist venda, kes aretaks Kuban bussile vahele Mb 508 diisli. Mõlemad autod olemas sõitvana. Tänud igasuguse info eest [email protected] või hel 55 43 331.
Minu omanduse juba 6a kena ja korras dokumentidega GAZ 63 1968a. Kui kellelegi selle masina hingeelu kohta küsimusi siis jagan meelsasti kogemusi. [email protected]
no mul on kodus gaz 51, seisab ja roostetab, muidu töökorras, isa sõitis kunagi ralli. mul onul on ka gaz 51, tal on mootorit niipalju tehtud et blokikaant on 1,5mm maha lihvitud ja masinal on tõmmet nii et kolmanda käiguga võib kohalt ära minna, kiirust läheb tal 120 km/h spidosse, kõrgemate ratastega kah veel, see masin on kunagi nii mõnedki sõidud kinni pannud, ühel nädalavahetusel ajasime onuga selle masina tööle ja siis ta näitas klassi, gaz-51 lasi umbes 200m drifti, mul jäi karp lahti sellest. ise üritasin kh külge ette lasta aga asi selles et ei jõua rooli keerata (kiiruse suhtes ei jõua).
huvitav vana teema. ja hea lugeda et " tarkpäid" jagus ka aastal 2003. Vene kroonust mul bmp ja btr paberid. Bmp-l oli V6 diiselmootor, ja btr-i mootor sarnane 51le ainult kaugelt vaadates. 53 mootor mahub edukalt 51 kapoti alla, tuleb natuke ruumi teha siduti kojale. täna ongi 51 rallikad läinud üle 53 mootoritele. 1988ja 1991 aastal söitsi pärnu autobaasis 53ga kuhu paaki valasin 93 bensiini nagu ka tehasest ette nähtud.
Gas 53 , 8 -a. silindriline V kujuline ja mahub Gas 51. kapoti alla , iial ei usu !!!!! kui Gas 52 kapoti alla siis teine teema. Sõitnud nende kõigiga vene ajal ! Kindlasti on võimalik imearetisi teha . Gas 51 ja 52 on samad mootorid karbuss teine ning surveaste .
51 rallikatel need V8 peal. oma silmaga näinud, ja kui teist 51 kabiini kõrval pole siis seestpoolt ümberehitust ei saa kohe arugi. mine rallile kohale, mis mul muud ikka soovitada.
Kui surveaste teine siis pole ju sama mootor enam. jutt käib ikkagi tehasest tulnud mootoritest mitte töökojas lihvitutest.
Ongi nii , et ainult VEIDI laiem !!!!! Ok. Las olla kuda on ei viitsi vene rauahunnikus sorida. Aga kui lindi peale paneme mootoritele , siis v8 ikka kaks korda laiem julgelt kui R6.. Tehke mõõtmine , kellel seda rauda kodus on ? Nagu ma aru saan jutt vanast Gas 51. Millel v.l. aasta kuskil 56. ehk külje-kapotil kiri Molotov. Raske arendada teemat , kui ma ei tea, kui noored inimesed vastust kirjutavad ! Mina ise 50 ja peale. On tunne , et räägime eriasjadest . Ehk vastab mees , kes ei saa aru millest mina puhun ja vastupidi ! Jah , kunagi kulbilohus , puhja lähistel sõideti nende 51-ga grossi . See oli ikka 73-75 a. Ehk siis peale 1970.a. Gas 52-ga jah kimavad ka täna.
ka täna sõidetakse nende autodega rallit, krossi. eelistetud 51 kabiin kuna esinurga laksust jääb radikas paika, erinevalt 52, 53 kabiinist.
mootori laiusega probleemi pole.
pole mõtet vaielda, minge rallidele, krossidele kohale. vaadake Aare kirsipunase 51 kapoti alla.
10 aastat tagasi sai pandud gaz 13 mootor 51 kapoti alla. ruumi seal kõigi asjade jaoks ja jääb ülegi. gaz 13-5,7l vs gaz 53 -4,2l. auto siiani ok. kellel huvi saab oma silmaga näha. käigukast 4. kiirendav ülekanne ja tagasild kiireim mida veokale tehtud. 160+ km/t nigu lipsti.
Siin kõik targad koos. Ehk mõni oskab nõu anda, mis mul 53-l häda on, et vesi kipub keema minema. Kõik käib ringi ilusti. Võtsin just termostaadi ka välja ja kontrollisin - avaneb ilusti ca 75-80 kraadi juures. Sõites on küll tunne, et termostaat jamab, sest aeg-ajalt läheb temperatuuriosuti alla 80 peale ja siis tõuseb jälle 100 ligi?
Eeldades, et survet pole sees ja veepump sul ju töötab. 53 ei meeldi termostaat seda juhiti ikka ribidega. Väga petlik on radiaatori seisukord. Veepump on võimas ja iga radiaatori takistus saab saatuslikuks. Kui radikas korras, saab olla radika alumine lõdvik, mis pööretel kokku tõmbab. Seda näed, kui kapoti all gaasi annad, aitab vedru sissepanek. Ja ongi jahutus korras.
Vanakooli mehed saavad tasuta infot, Volvo mehed ikka pangakaardiga käivad.
Tänud sitrus, seda alumise lõdviku asja pean küll kontrollima. Ses mõttes võib seal jumet olla, et kuumaks kipub minema 60+ kiiirusel. Kui lõdistan kuskil külavahel aeglasemalt neljandaga siis ei tundu probleemi olevat. Ja niisama radikasse vett valades tuleb küll kolinal vesi alt välja (kui radikas maas oli) ehk umbes nagu poleks.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.