Aga milleks siis üldse ennast "rekkaga" sõitmisega vaevata ja ülemuse ila kannatada.
Vana transit lõpparve eest ja saab hakata iseenda ülemuseks. Öösel tööl, päeval vaba, realiseerid oma öise varastatud koguse ära ja elu nigu lill. Keegi ei kamanda, ülemus ei mõlise ja saab kodu naise juures olla ja ise teda panna.
Mul ongi transit ja ei kurda,kütet pole vajaagi varastada,sest vabal ajal sõidan ka transitiga,seega ühest paagist teise imemise vaev jääb ära,elu nagu lilla pidzaama.
Rotid olete ! Paha on lausa lugeda, mõni mees taob veel vast rindu, et tegelikult olen mina Baltimaade parim kütusevaras ?!
Vargus on vargus, varasta siis kütet, poest pulgakomm või naabrimehe suitsupakist suitsu. Pole kunagi kütust varastanud, kuigi elu jooksul on olnu võimalust küll ja küll. Jube seff on mingisuguste kanistritega ja voolikutega lobistada ? Mina panen 1x kuus oma diiselauto paagi kurguni täis ja sõidan 65 liitriga linnavahel 1000km,..
Ega asjata öelda: Veokajuhtidest on 99,9% kütusevargad, kellel on isiklik diiselmootoriga sõiduauto. Kui nii mõelda, siis väga vale see väide ei olegi...
aga miks ei peaks sõitma 6,5 100-le?
endale sai soetatud omega b, 2,5 td. panin paagi kõrini täis. sõitsin põhimõtteliselt tööle koju 11 km üks ots. põhimõtteliselt linn. sõitsin 950 km. tankisin, 66 liitrit läks peale. kõrini täis jälle. aega läks selle läbi sõitmiseks ca 1,5 kuud. talvel jah, võtab rohkem. ei saa nii palju sõita, sest soojendamist ja tühikäigul lõksumist rohkem. kena talv, taga vedu, ka hullamist rohkem.
aga kui uuem auto ja väiksema töömahuga mootor ei tohiks ju nagu mingit probleemi olla.
kuid nimetada 99,9% veokajuhtidest varasteks siis on see selge solvang. see oli vanasti kui varastamine oli au asi, aga noh, on liik inimesi, kes peab kõiki teisi varasteks ja loodriteks, et töötajad peaksid peale maksma, et saaks nende juures töötada, juhi eraelu on tundmatu asi, seda olla ei tohi, kõik peavad tema hüvanguks rabama, ainult tema on üdini korralik, aus ja rabeleb kõigi teiste hüvanguks. see on tema arvamus, aga tegelik elu näitab seda, et ise kõige suurem suli.
Vabandan juba ette, et sekkun diskussiooni, mille temaatika ja probleemid jäävad veidi võõraks, kuid foorumis värskemaid postitusi vaadates hakkas asi huvitama ja lugesin algusest, s.o. al. 2008.a.-st kogu teema läbi.
Eesti veokijuhtidega (rekkamees olevat solvav väljend) puutun Euroopas olles sageli kokku ja seda vast viimased 8-9 aastat, alati olen saanud tänu neile oma kütusepaagi ja ka kanistrid täis, kuigi mõnikord olen tankinud koguni 3 autojuhi paakidest, sest korraga üle paarikümne liitri polevat ilus paagist välja lasta - kõigil nüüd ju "lutikad" peal. Aga ometi on peaaegu iga eesti autojuhi (nende hulgas muidugi ka venekeelseid juhte) käest võimalik siiani kütust osta ja Jumal tänatud, sest iga tankimiskorraga säästan nii umbes 70 eurot ja sellest kütusest (harilikult nii 100 l) jätkub mulle mitmeks nädalaks. Ka autojuhid ei ütle enamasti söögirahast ära ja nii see vastastikku kasulik koostöö (piinlik ju tunnistada, et vargus) on aastaid ka kestnud. Mul on juhatatud ja atlasessegi märgitud üsna palju selliseid parklaid, kus eesti autojuhid enamasti nädalavahetusteks peatuvad ja harilikult on sellistes kohtades ka tõepoolest 4-5 Eesti numbritega masinat seismas. Aastatega on kogunenud ka piisav kogus tunde suhtluskogemusi eesti juhtidega ja isiklikele kogemustele tuginedesvõiks need siis jagada 3 põhigruppi, kus siis 1. grupp oleks Euroopa sisetööl olevad autojuhid, enamasti on need ka haritumad, intelligentsed ja laiema silmaringiga kui 2. grupp, kus siis Eesti ja Euroopa vahet sõitvad juhid, kuid 3. grupp, mis koosneb vist alkoholiprobleemidega edutult võitlevatest ja juhuslikult välismaale sattunud rooli keerajatest on tõesti tase, mis võõrsil eestlastele just au ei tee ja kellega ei ole eriti millestki ega miskil teemal rääkida.
Vabandan veelkord, kuid ilmselt olen kohtunud ja kohtun ka veel nii mõnegi siia foorumisse kirjutanud autojuhiga kuskil Euroopas ja neile siis teadmiseks, et lõpuks hankisingi omale ka 3-meetrise vooliku. Kes mäletavad seda õnnetut voolikute jätkamise lugu, need ka mõistavad millest jutt.
Kõigile neile aga, kes Euroopas kulgevad - edu!
Loomulikult maksaksin autojuhile head palka sellist ,et ta rahul oleks ja et firma ka teeniks tiba kasumit, mitte ei tunneks rõõmu töötamisest. Autojuht vaevalt mõtleb firma arenemise ja heaolu peale - autojuht ainult nõuab. Kuid ärme unusta tõsiasja, süües kasvab isu eriti autojuhtide puhul, alati on vähe. Lugupeetud autojuhid, ka teie sõidustiilist sõltub väga palju kütusekulu, kui te ikka ökolt sõita ei oska pole midagi teha, ainuüksi ettenägeliku sõiduga on võimalik kokkuhoida mitmeid liitreid 100km kohta. Kütusejälgimiseks on nii mersul (fleetboard) kui volvol (dynafleet, võin eksida nimega) seade, mis peaksid kütuse kulu näitama ja palju muutki.