Veoautod ja rasketehnika

autojuhtide palgad

oleks lihtne olla tööandja...
11:05 27.01.2010
kuidas ikka nii madal on autojuhi ajukabariit?? kindlasti umbkeelsed eestlased kes ikka nats venet ka oskavad ja siin kisendavad, et heale juhile ikka hea palk ja ennast odavalt ei müü!!! Teid pehmelt öeldes idioote polegi tegelt vaja, sest kui ei oska kliendile lihtsamat sõnagi võõrkeeles öelda ja selline maikaga paranka-kett ümber kaela tõeline eestlane seal terminaali hoovis vastu vaatab on ikka halb küll olla eestlane. Noorematele edu ja uskuge mind, on ka paremaid kohti ja teenistust kui eesti-euroopa vahet sõites ja pensukas tina panna!!
njahhhhhhhhh
17:49 27.01.2010
Kindlasti on paremaid kohti ja suurem palk ja mida kõike veel.See,et ma rekkaga sõidan ei tähenda veel,et minu ajugabariit väike oleks.Lihtsalt meeldib nagu iga teinegi amet peab meeldima sest vastumeelselt pole võimalik head tööd teha.Ausalt öeldes sõidan metsakaga ja palk on suht väike selle pulli peale(tõstmised,kaalud,remont,****d riidad,silmini kinni metsas jne)aga teen ja kirun aga meeldib.
autojuht987
17:52 27.01.2010
Arvan, et normaalsed vennad teevad tööd ja need vanad, kes töötuna kodus, siin ka kirevad mingist õiglasest palgast. Fernfaher, rekkakuski jt. kui oma nimed avalikustaksite, ei leiaks tee autojuhina tööd järgmised kümme aastat. Kes tahaks endale ajukääbikust töötajat? Ei loe siin CV-s üleshaibitud teadmised, kogemused ja korrektsus kui kahe kõrva vahel laperdab väljaveninud kõvaketas.
to: njahhhhhh
18:00 27.01.2010
Ei tasu võtta üldistusena, enamus ongi mehed kes asjadest aru saavad. Paraku lugedes näiteks Fernfaher'i mõtteid, tekib tunne nagu enamus roolikeerajatest mõtleksid nagu tema, oleksid vähese kompleksi või hälbega.
viimastele lisaks
19:23 27.01.2010
enamus autojuhtidest on tublid töömehed ja teevad tööd ning vähemus ehk üldiselt töötud tunnevad ennast kõvade tegijatena erinevates foorumites.
palgaori
13:23 05.02.2010
palgad tõusevad:
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/majandus/eestit-oot
ab-ees-uus-palgatousu-laine.d?id=28959849

mis jama need tööandjad räägivad. tegelikult ju palgad kasvavad. soomalsed streigivad, kui palgad ei tõuse. eestlased isegi ei pilguta teist silma kui palgad langevad?
veokajuht
17:58 06.02.2010
Mida kuradit te sinna soome neegriks lähete. Siin elab ju ilusti 25K kuus ära. põdras saad mõni kilo rohkem, aga oled kodunt eemal kusagi üürikas.
asdasdasdasd213123
20:38 06.02.2010
ma ei ütleks, et ma soomes neeger oleks, täpselt sama töö mis eestis, juba 9 aastat ning see eesti palk, mis sa räägid siin, korruta peaaegu kahega ning saad keskmise autojuhi palga soomes kätte, skandinaavia vahet.
njahhhh
21:14 06.02.2010
Kõik ju õige,et soomes kõrgem palk ja kui meeldib ja oled nö.järje peal siis tubli.probleem selles et sellist head palka saavad vähesed ja KÕIK soome ei mahu ja tegelikult peaks kodumaal võimalik samaväärset tasu saada.Tõsi,on võimalik kuid pakun et 99,9 protsendist ettevõtetes ennast segaseks töötamata see ei õnnestu,vähemalt legaalsel teel.Ausalt öeldes enamik autojuhtidest ei taha ju mingeid üüratuid summasid vaid lihtsalt korralikult tööd tehes selle eest normaalselt tasutud saada,et sõidu ajal ei peaks mõtlema kuidas järgmise palgapäevani välja vedada.Minu arvates on normaalne,et autojuht,kes korralikult tööd teeb võib endale näiteks uue auto liisida sest miks võivad seda endale lubada kontrirotid kellel paljudel tööpäevast kolmadik kulub kohvi luristades aga mitte autojuht kes vastutab mitme millise tehnika ja veose eest,elab kuude kaupa autos ja paljudel juhtudel teeb ka laadimis ja logistiku tööd?Jõudu kõigile.
mihkel r
19:07 24.02.2010
eh ei oska kohe kommenteerida,kuid kas see on norm kui mehed sõidavad nii et ketad mustad ja saavad mingi 8 kilo palkka ja läbisõit on 15 tuhat km kuus
juhiabi
20:19 24.02.2010
marcaurelius
23:57 24.02.2010
8000.- selle töö eest on tõesti vähe..Ma ei tea sellest palju ent 25 000.- nagu eespool mainiti on küll Eestis hästi elamiseks piisav kuupalk..Kes sellega välja ei tule elab lihtsalt üle oma võimete mina leian..Pikamaa mehed peaks ju oma 25 000.- ikka ära teenima? Mis Soomesse puutub siis neilt on meil kõvasti õppida küll, just sisemajanduse kohapealt..
Sõitsin siin eestis poolteist aastat kullerit, tööpäevad 06.00-18-00, parim kuu teenisin vist 16 000.- kanti..Soomes sõitsin 6 kuud sama rida ja ükski palk ei olnud alla 28 000.- Ise olin rahul, kõik oli timm, inimesed sõbralikud ja head..laisavõitu küll..

PS. ainult kui tollis ööbimisi ette tuli, ükski eesti numbriga rekka öömaja ei pakkunud, pidin pirukas magama:D Teil ju seal 2 magamiskohta reeglina?:) Mitte, et kellelegi kõrri kargan:)

Edu mehed!
HAHAA
05:19 25.02.2010
Oleks teist pooledki koolis rohkem õppinud, ei kurdaks te siin foorumis. Ise 25 ja nühin TTÜ´s transporditehnika magistrit. Ei viitsinud ma minna sõprade eeskujul peale keskkooli "räiget" raha teenima. Nüüdseks 95% nendest töötud ja samamoodi hädaldavad nagu siin foorumis nn. "autojuhid". Suht jama kui teie masina kütusekulu ja IQ on võrdsed. Rahu mehed!!
njahhh
07:25 25.02.2010
kuule HAHAA,ilma nende hädaldavate autojuhtideta oleks ka sinu haridusega vähem tööd ja kõigile ei sobi lihtsalt selline ametikoht.Pole need autojuhid nii tähtsusetud midagi,mitte kõige vajalikumad aga ka mitte vähevajalikud.Rahu sulle ka muidu.
fafaa
10:46 25.02.2010
autojuhid aeg oleks hakata survet palkadega avaldama
http://www.logistikauudised.ee/Default.aspx?ArticleID=b5bc30
5a-fb0b-4d0d-b454-7335929c2aa7

hahaa, mis sa teed selle magistrikraadiga. eestis pole nii suuri firmasid, kus oleks sulle mõistlikku rakendust. transpordifrimad on väga lihtsad, st mingit raketiteadust pole vaja. põhimõtteliselt on üldse paar firmat, kus on mõtet eraldi juhtkonda hoida. ekspedeerimisfirmades on rohkem vaja müügimehi kui üleharitud logistikuid.
professor sammaljalg
21:20 27.02.2010
ei kelkimine on ilus asi, marcaureliusele mainiks, et põder ise neegripalga eest kaubikus ööd mööda ei saadaks, aga õnneks on kontingenti piisavalt, kes kohalikes oludes pea miinimumi eest ööl ega päeval vahet ei tee.

va härra HAHAAle soovitaksin kindlasti ka doktorantuur läbi käia, saad lapsepõlve veelgi pikendada ja rohkem pabereid mamma-papa kamina kohale riputada. päriselus eluvõõraste diplomilaureaatidega peale hakata pole üldiselt suurt s-gi.
imelugu
16:05 28.02.2010
see inimene kelle ma lasen oma kabiini magama peab olema MINU VÄGA HEA TUTTAV,suvalist ei võtaks isegi siis kui mul oleks kolm voodit.
asdasdasdasd123213
16:34 01.03.2010
Autojuht.
02:36 02.03.2010
Alati on krõbisevat vähe ja vähe... tuleb euro läheb asi veelgi hullemaks...
Vux
07:38 02.03.2010
Mida see euro ikka hullemaks muudab ? Aru ma ei saa, mida kõik nutavad seda euro tulekut.
Jüri ydi
08:44 05.03.2010
kui euro siis saab siine puukinga ja maikameeste kamp rohkem vinguda
tulli
09:18 06.03.2010
eelmisele
10:37 06.03.2010
edu selle firma kaudu tööle minnes.

selliseid kuulutusi tuleb lähiajal päris palju, sest tööandjad vahetavad vaikselt tülikad töötajad (streikijad) välja. hea kui on üle mere odavat tööjõudu võtta. paari aasta pärast, kui soome sellest majanduslangusest ei suuda oma sotsiaalsüsteemiga välja ronida, siis vahetatakse odavad eestlased veelg odavamate balkanimaade murjamite vastu.
asdasdasdasd123213
20:56 07.03.2010
ma ei saa aru, mis teil kõigil selle vastu on midagi, et keegi töötab soomes? ma saan aru, et olete kadedad siin oma 15 tonnise kuupalgaga, kus pere on poolnäljas ja välismaale tööle ei julge minna, kuna muud keelt ei oska peale eesti keele. Ja kui keegi siin räägib oma soome tööst ja palgast, mis on kõrgem kui 40 tonni, siis on kohe, et noh selleks peab end surnuks töötama, et sellist raha kätte saada ja mida iganes veel, et kõik kes soomes sõidavad, on haiged neegrid ja rabavad nii, et kole kohe...tunnen kaasa teile eesti firmas sõitvatele autojuhtidele, kes sõidavad siin oma 15-20 tonnise palgaga
professor sammaljalg
22:25 07.03.2010
kallis asd, kardetavasti pole see ainuke asi, millest sa aru ei saa. küll on uhke eksole, elad soomes, maksad soome makse ja saad soome palka ja kohaliku jaoks oled neeger nagu neeger ikka, ****n ryssät on põdral muidugi hea tööle võtta, ei kibele teine nädalavahetusel ega riigipühalgi koju, kuna seal neli seina ja telekas, sõbrad-sugulased üldiselt teises riigis. isiklikult räägin soome keelt algkoolist alates, aga ma ei ole põder, puuduva sotsiaalvõrgustikuga indiviidi puhul on asukohariigi vahetus muidugi lihtne.
palun tee nüüd endale teene ja ära minu palganumbrit ennustama hakka, eksole.
asdasdasdasd123213
00:29 08.03.2010
kohe nii kahju, et sulle siis soomes nii liiga tehtud on professor sammaljalg, kohe pisar tuleb silma ning sinu keeleoskuses ma ei julge kaheldagi, sul kõik lõuna-aafrika keeledki suus! Aga, et sa sellist lolli juttu räägid sealse olukorra kohta, see näitab, et sul pole vähimatki kokkupuudet sellega isiklikult, külajutu tasemel kogu su informatsioon.
asdasdasdasd123213
00:32 08.03.2010
ning ega ma ei kahtlegi, et sa oma RTMiga siin 50 kilo iga kuu koju viid, sest sina oled ju eesti eliit !
professor sammaljalg
08:18 08.03.2010
ära paugu, ma tõesti ei suuda su peale kade olla, anna andeks. pole mulle soomes keegi liiga teinud, nagu mainisin, ei ole ma lihtsalt põder, kuigi keeleoskus on tiba parem, kui keskmise eesti jooksiku "järkimmäisel nätalalla".
HuH
20:39 09.03.2010
Isiklikult teenin nõks üle 10K kuus autorongi juhides ja Eestis sõites.
Kohaliku töö eripärasid (laadimine laadimise otsa, olematutes firmades haakega manöövrid jne jne ei pea vist asisematele meestele tutvustama...)
Julged suupruukijad siin, laduge oma palgajärk välja, siis teavad ka teised juurde nõuda või tunda end alamakstuna või mida iganes!
Vähem möla - pikem samm!
Edu!

Muudetud 14.03.10 09:26

dudajev
00:29 13.03.2010
Soomes eestlasest rekkajuhi palk 2000.-euri miinus maksud(kui neid muidugi makstakse) kuus ja lisaks saab ta kohustusliku päevaraha, millest ta pennigi ei raiska.Vahetus on 6 nädalat, sealt tuleb ka see 40´-50 000 palganumber.Lisaks kodust äraolemisele peab see vaenemees ka poolteist kuud hütis suppi keetma kodunt kaasaveetud produktidest ja muust hollusest.Siis saab see tolvan kaheks nädalaks koju,ülemus reeglina ainult saadab sõnumi kui vaja tagasi tööle minna,nad ei viitsi isegi telefoniga rääkida Teie kõrgepalgalistega sest nende silmis ja kõnepruugis olete te lihtsalt loll eestlane ja selleks te ka jääte.
tramavoi
00:57 13.03.2010
ja eestlase all pole siis nii neeger olla või?vahet pole kelle all sa autos suppi keedad,tööd ju ka raha pärast tehakse.ja laevaga ehk saab ka sõita.seega edu teile ke sautos suppi keedate,ma ise ka-keedan.
dudajev
13:31 13.03.2010
suppi keetku ikka kodus naine ja autojuht peaks ikka nädalas saama kodus käia suppi söömas.Lihtsalt ei tasuks siin ülepaisutada et kui kallilt te siin ennast müüte(litsid teadupärast müüvad ennast).Kui võtta see miinimum palk ja sealt maksud ja elamine maha arvata soomes siis saate veel vähem kui eestlane koduses firmas.Enamus soomes käiad peidavad ennast laevas eesti autode kardinate taha ja redutavad suitsuruumis sest piletiostuks ei ole neil raha.
eelmistele
14:32 13.03.2010
enamus soomes käiatest on väga kõvad tegijad. laeval muud ei kuulegi, kuidas keegi on oma soome ülemuse jälle paika pannud. kui töökohta tagasi jõuavad, siis on jälle madalamad kui muru. mis teha kui eestlase saatus on olla orjarahvas.
autojuht soomes
14:43 13.03.2010
ütleks siis nii palju teile vastu, et minu töögraafik on 10 nädalat tööl, 4 nädalat kodus ning palk on keskmiselt 3300-3500 euri kuus, oleneb, palju tööd on ning sõita saab (ei sõida lõhki, digiauto), sellest järeldame, et ma olen aastas rohkem kodus kui teie, teenin mitu korda rohkem kui teie ning elu on mul parem kui teil ja ei ole ma mingi neeger, teenin täpselt sama palju kui firmas soomlased ning tööd teen ka sama palju...
eelmisele
14:58 13.03.2010
kas soome autojuht teenib palju? soomes on ju autojuhi amet suht mõtetu. keegi ei pea seal autojuhti koristajast paremaks. seetõttu ka min palk sama ja üle selle praktiliselt ükski firma ei maksa. miks peakski, kui eestlastest orjad on ukse taga järjekorras.
to: autojuht soomes
15:08 13.03.2010
3300 euri on sul bruto palk. Palju sa reaalselt ka kätte saad? Tõenäoliselt 2000 euri. Nagu tavaliselt seal saadakse. Selline palk on ju eesti firmas sisetööl ka.
autojuht soomes
15:09 13.03.2010
kahjuks teenib iga autojuht soomes üle keskmist palka või siis keskmist, mis on soomes kusagil eesti rahas 30 000.- (soomes autojuhi rahad kindlalt määratud) ning koristajana saad sa seal healjuhul 1000-1300 euri kätte, niiet mõtle, kas on ametid samamoodi tasustatud...kahju on kohe, kui mehed loobivad siin puhast ****a suust välja ning kogu jutt põhineb mõne kibestunud autojuhi suust...Veelgi enam tasub soomes töötada, kuna seal on väga kõvad ametiühingud, mida eestis pole ollagi.
autojuht soomes
15:10 13.03.2010
selle sama raha saan laekub mu pangakontole, mis ma enda üleeelmises postituses kirjutasin.
dudajev
16:03 13.03.2010
Autojuht soomest on elavnäide eestlasest kes ei jaga ööd ega mütsi 2000 euri ongi miinimum autojuhi palk ja meie rahas teebki see 30 000 tonni ja kui se sulle ka ülekantakse siis ei maksa sa ka soomes makse.Kuidas sa siis saad teha 24 ja 45 kui sa 10 nädalat jutti ajad või siis istud need päevad parklas või magad kuskil garaasis.
soome juhile
17:00 13.03.2010
kurb lugeda, et mõni mees arvab, et autojuhile makstakse soomes keskmist palka. kulla tegijad saage aru, et see, mis teile makstakse seal, ongi soome autojuhi min palk ja sellest rohkem ei maksta. miks? sest miks maksta rohkem, kui ukse taga on järjekord eestlastest, kes on selle min palga eest nahast välja pugema.
autojuht soomes
17:37 13.03.2010
Vähem juttu mehed, näete targemad välja. Ma ei näe põhjust, miks ma peaksin siin valetama, 45 ma tõesti ei tee sihilikult kuid vahest juhtub lihtsalt tulema, pole politsei kunagi kontrollinud seda, sinu nn. "orjad" võivad ju ukse taga olla kuid kas firmaomanik ka tahab neid, ega firmajuhid pole sellised nagu sina, kes üritab võimalikult vähe maksta ning võtta tööle mingi suvaline debiilik, kes asjadest midagi ei jaga? Näib, et te mehed olete palju targemad siin kõik kokku kui mehed, kes ise on kogu selle asja keskel ning on asjadega kursis. Noh jah, ega ma ei imestagi siin midagi kuna ega siin foorumis leidub väheseid tõsiseltvõetavaid autojuhte. Kogu see asi on lihtsalt mõttetu, mille üle vaielda, teile seda nagunii ei suuda keegi seda selgeks teha nii kaua kuni te ise sellega kokku pole puutunud ja kui te sõidate siin miinimumi eest, siis on see küll teie endi viga, saate selles kõiges süüdistada ainult ennast...Kuidas saate lihtsalt olla nii kadedad, kui keegi teine teenib teist palju rohkem? Ehe näide eestlase kadedusest.
hundipoeg
17:44 13.03.2010
Tere autojuht soomes!
Ei taha siin foorumis nende tarkadega vaielda! Aga sinuga suhtleks foorumi väliselt kui sobib? Ole hea kirjuta mailile või msn [email protected].
Roolikeerajatele meeldivaid matku, nael kummi ja ketid haljaks!
Lugupidamisega hundipoeg
dudajev
18:38 13.03.2010
Ümmargune jutt siin sel soome mehel,ajab pada nagu Ansip.Kui sa 45 ei tee siis sa rikud seadust ja ausast konkurentsist on asi kaugel,kas sa ikka 24 või siis ööpuhkust ikka saad,või pead selle 2000 euri eest nii öö kui päev sangas olema.Kõik me usume et sa saad selle raha aga mismoodi vat see on huvitav.
arr
18:43 13.03.2010
Tarkadele tiba teri lisaks.Pole Soomes sellist asja nagu miinimumpalk siin meil Eestis.On a/ü poolt kehtestatud astmelised miinimumtunnitasud,sõltuvalt su staazist antud ametialal.Ei pea olema ühes firmas töötatud aeg vaid kogustaaz selles ametis.Sellest vähem ei tohi tööandja sulle maksta,üle võib.Ja tänapäeval ei võta keegi sind mustalt tööle nii et maksude maksmata jätmise jutt utoopia.Hr.dudajevi kommid kahjuks näitavad et inime on ainult kõlakaid kuulnud kusagilt lällerist,omamata reaalset kogemust Soome autojuhi tööst ja palgast.Ilmselt ei saanud sinnapoole lahte tööle ja nüüd viinamarjad hapud.
dudajev
19:22 13.03.2010
Ei ole mul viinamarjad hapud ega magusad(külmavõetud), siin ongi ju see koht kus küsida kuis piiritaga asjad on ja ega ma siin midagi puusse pole ka pannud kui üldistada siinseid kommentaare.Kahjuks staasi loetakse ainult soomes töötamisel ja siinsed aastad seal ei loe seega naljalt seal 10 aastase staasiga mehi ei ole kes tunduvalt rohkem teenivad, kui on siis need on ka juba sealsed püsielanikud.Seal töötamise ja elamisel on suur pluss et riik ei orjasta sind pidevate uute maksudega nagu siin,elukvalitee on sama
kaude
19:36 13.03.2010
Huvitav, et inimene kes läks siit soome bussijuhiks ja olles eestis pidevalt sõitnud üle 10 aasta, sai soomes kohe kõrgema hinde peale.
asdasdasdasd321321
20:08 13.03.2010
eino põhimõtteliselt on asi nii, et kellele meeldib rügada sama palju tööd vähema raha eest, siis töötage eestis, kui aga rohkem meeldib teenida sama tööga, siis töötage soomes, lihtne...
professor sammaljalg
20:13 13.03.2010
põhimõtteliselt ei ole asi nii, puuduva sotsiaalvõrgustikuga (perekond, sõbrad, sugulased) jooksiku jaoks muidugi, kuid miks siis juba alaskasse torusid vedama ei lähe? seal palk ju veelgi parem, daipohh, kes su naist kütab ja lapsi kasvatab ju
asdasdasdasd321321
20:22 13.03.2010
asi lihtne ja ära seletatud eelnevalt juba, kokkuvõttes oled sa aastas rohkem kodus soome töötades, olles kindla graafikuga tööl nagu 10 nädalat ja 4 nädalat kodus kui sa sõtkud siin eesti-euroopa vahet ning käid 2 nädala tagant 2 päeva kodus, aga no sulle ei anna seda selgeks teha kuna sa oled ju professor sammaljalg
professor sammaljalg
20:29 13.03.2010
ei ole eesti-euroopa tööd ette tulnud, aga eestist tööd tehes sai ikka tiba rohkem kodus oldud. pole mõtet kelkida, et see nii must-valge on, ei ole kindlasti.
arrile
21:16 13.03.2010
ametiühing ei kehtesta miinimumtunnitasusid, vaid lepib need tööandjatega kokku. need miinimumtunnitasud on samad asjad, mis eestis miinimumtunnitasu. ainult soomes on see diferentseeritud ehk suurema staaziga on natuke suurem. sisu on aga sama ja soome ettevõtted kasutavad seda julmalt ära - maksavad ainult miinimumtunnitasu piires. eestis makstakse igale normaalsele mehele miinimumtasust rohkem ja arvestades elukallidust, võimalust viibida oma lähedaste juures, siis selle väärtus on soome "kõrgest orjapalgast" ikka üle. ma ei pea silmas seda palka, mida luuserid siin ei suuda teenida ja lähevad mujale orjadeks, vaid töömehe palka, mida paljud siin foorumis esinevad "tegijad" pole uneski näinud.
karvane soomest
21:24 13.03.2010
hundu is back. ilma tööta ja rahata? otsid tööd? mis sa teha oskad ja palju palka soovid?
ketid rooste ja kummid peale
arr
22:42 13.03.2010
Pole kursis,kas Eestis veoka peal makstakse miinimumtunnitasu,pigem miinimum kuupalka.Need aga kahjuks väga erinevad mõõted.Soomes tehakse külma jah-25-meetriste peal makstakse enamasti suurima staazi miinimumi ehk siis vaatamata su tegelikule staazile saad üle 12 a kogemustega juhi väiksemat võimalikku palka,hetkel 13.45 tund.
Aga Eestis töötades võib see palganummer transpordis nii kesine olla,et arvestades elukallidust äkki igal õhtul kojumineku soovi ei tekigi?
dudajev
22:57 13.03.2010
Ketta seaduse järgi saame me olla kettas ikka ühepalju,vahet pole kus riigis sa palgal oled,iseasi kas seda täidetakse.Kui ma siin saan viisteist kätte ja olen iga nädalavahetus kodus pluss mõned õhtud(ööd) nädala sees on ok.Aga kui ma pean hiilima pühapäeval kardina taga laeva nagu päevavaras,seal elad jutti 10 nädalat autos, sööd teab mis ***** ja saad paari kuu tagant kodu.Siin maksad oma eluaseme ja muud kulud,mida sa ei ole kasutanud kinni ja ongi suu hiigeltulu läbi.Muidugi vahepeal õlleuimas oled siin kekutanud kui kõva mees sa ikka oled,käid soomes tööl ja puha.
arr
00:18 14.03.2010
Tunde tuleb mitte sõidu- vaid tööaja pealt.6-10 nädalat teevad kaugemal põhjas töötavad mehed.Enamus ikka 2-3 tööl ja nädal kodus.Soome käivad oma autoga ja enamasti omavad kämpat,kus nädalavahetustel oma pausid valge inimese kombel mööda saab saata.Soomes -Rootsis söömas käia polegi nii kallis,7-9 euri või siis 65-90 sekki vastavalt.Palju Eestis teeäärne normaalne söömaaeg maksab?Jutt kuuldub nagu siin töötades kulusid polekski.Ja mis on need"muud kulud mida pole kasutatud"?
kah autojuht
08:12 14.03.2010
Soomes on palk Tes´i järgi, lugege ise. http://www.finlex.fi/data/tes/stes2162-PT39Kuormauto0802.pdf
Kui saab sama töö eest 3x rohkem raha, siis milleks siin eestis vingerdada? Kütus, toit ja üldse elamiskulud on juba võrdsed, kuid palganumber on selline, et mujal maailmas ei usuta, kui ütlen.Plaan ka lähiajal Soome minna.
eelmisele
09:02 14.03.2010
sul on õigus. jah palka makstakse selle kokkuleppe järgi. see on transpordisektori min palk.
korralik autojuht eestis teenib ca 30% vähem kui see soome min palk nii et tee ise järeldused palgavahe kohta. muidugi need, kes siin min palka teenivad saavad seal suure võidu. aga kui sa pole suutnud siin korralikku palka teenida, miks arvad, et keegi sinusugust seal ootaks.

see jutt elamiskulude võrdsusest on suurim nali, mida kuulnud olen. ära kuula teiste jutte, kus nad on leidnud mõne üksiku toote alepast parema hinnaga kui siin, vaid mine ela seal ja saad teada, kui suur on erinevus ja mitte soome kasuks.

aga sellise maailmavaatega "töötajad" lähevadki tavaliselt mujale orjama ja siis kujutavad ette, et nad tegijad. tegelikult ei erine mitte millegi poolest neegritest, moslemitest, venelastest ja muudest murjamitest.
igal juhul edu "suure palga" teenimisel.
tööandja
09:05 14.03.2010
Hea on kuulda, et need miinimumpalga mehed kavatsevad Soome minna. Nii saab hakata varsti veohinda tõstma, sest solkijatel ei jätku autojuhte.
aivo13
10:34 14.03.2010
See hea miks ma pean siin orjama mingite kopkate eest kui seal saab taskud eure täis. Pead ainult ise mees olema ja mitte laskma omale pähe istuda. Oled ise norm ollakse sinuga ka ja tullakse rohkem vastu kui eestis nahakoorijad kes ainul oigavad oma kasumitest.
kah autojuht
10:44 14.03.2010
Hea meelega ei läheks, kuid tõesti ei ela enam ära.Miinimumpalka ei saa, kaugel sellest, kuid ikka jääb puudu ja ei ole enam nõus elustandardit langetama. Võibolla tõesti töötan rämpsfirmas, kuid pole hetkel ju valik teab mis suur.
Soomes on üürikulud suured ja mõned toiduained ka. Kui võtta korter kellegiga koos, siis on talutav. Arvestasin kokku, et jääksin seal elamisega plussi.
Kui üks minusugunegi ära läheb, jääb tööturul üks juht vähemaks. Ja nii iga nädal. Ja lõpuks polegi enam töölisi, kes tööd teeks.Seda usun küll, et 5 a pärast on eestis palgad väga palju tõusnud, lausa euroopa tasemele, mis rahvast hakkaks tagasi tooma.
tööandja
11:16 14.03.2010
kes teid siis tagasi tahab. iga normaalne firma hindab lojaalseid juhte, mitte jooksikuid. ja eriti neid, eks soome on läinud. nendest Soome minejatest on 10-st mehest 9 totaalsed äpud ja polegi enamat väärt kui min palk.
jõudu soomes miljonäriks saamisel!
lihtsalt juht
11:31 14.03.2010
Kullakesed kui te ei tea teemast ärge kirjutage ka. Jätate targema mulje.
Soome palk on kõvem see on fakt, kes kuidas töötab on ka juba iseasi.
Ketta seadusest nii palju, et 45h somm väga ei torgi, 24h aga küll.
Nad vaatavad rohkem seda ,et sa ikka 24/7 ei sõidaks. kui on ikka 11-12h
staabilselt vahel ei ole nende jaoks rohkem probleeme. Aga see võib ka mentiti erinev olla. Elu kallidusega on aga nii ,et mõned kaubad kodus odavamad ja mõned soomes. Olen ise juba 1,5a seal sõitnud siis tean millest
räägin, erinevalt mõnetest siin kes korra Keha3-l ära eksinud on.
Ja veel need ametiühingud võite endale sinna pista kust päike ei paista nii siin pool lahte kui seal pool.
huvi pärast
12:19 14.03.2010
võiks keegi ka kirjutada mis alusel need palgad nii siin kui sealpool lahte arvutatakse?Näiteks palju kilomeetreid tuleb läbi ajada et need ilusad numbrid kontole tuleks.Ma ise metsaka peal ja palganumber ei küündi kuidagi nende numbrite tasemele millest siin juttu on kui ennast lolliks ei sõida.
kah autojuht
12:38 14.03.2010
To tööandja: Olen olnud ühes firmas üle 5 aasta. Seega jooksik ja punkt. Ega vist sellise suhtumisega, nagu sul on, ei tahaks vist jah tulevikus tagasigi tulla. Eesti tööandja vajab orja ja ei saa sellest iialgi aru, et töömees toob talle raha sisse.

To huvi pärast: Seal on TUNNI palk, mitte ei sõltu km nagu eestis.
Rekka veduri
14:18 14.03.2010
Ise elan alaliselt Soomes ja ka pere tuleb järgi varsti. Töötan Kallutaja peal millele tuleb veel kasett ka taha. Töötan 5 korda nädalas vahelka laupäeviti, kui on midagi teha. Töötan keskmiselt 8 tundi päevas, ületööd makstakse korralikult kinni ja kuu keskmine palk kätte (neto) on 2400-2600 eurot. Elan inimese moodi, ega pole tahtmistki Eestisse tagasi tulla ja sealseid riigi isasid nuumata.
to valdur lahtvee
11:32 15.03.2010
kas see valdur lahtvee esines siin tõesti ise selle sõnavõtuga? kui see on nii siis oled sa küll ikka päris edev mees, ja üsna loll ka, et oma nimega tuled siia sellist lolli inimese arvamust avaldama, sinu arvates ei peaks siis autojuhid oma palkade pärast suud pruukima?, väga loodan en mingi suvaline loll lihtsalt esineb siin poliitiku nime all, ei tahaks väga et nii lollid inimesed seal riigikogus otsustaks meie saatuse üle, elame eestis ju ikka ilmselt keskajas, kus paremad poisid saavad kogu raha endale ja lihtrahavs kes kogu tegeliku töö ära teeb, peakski riismetest elama, sellist ebavõrdsust annab ikka välja kannatada, teiel ****idelt tuleks ka öelda et kui ei oska riiki juhtida, siis võtke ka paranka kätte, riigijuhtimiseks teil ilmselt ajusid ei ole, kõik ikka oma tasku mis saab, minge soome või rootsi õppima, kuidas peaks riiki juhitma, et eestis kunagigi tegiks, midagi mis oleks heaolu ühiskonna moodi.
viimasele
12:53 15.03.2010
Senikaua,kuni as nimega eesti on juhtpositsioonil kamp endisi tippkommuniste,nimetades ennast isamaalasteks,reformariteks või kasvõi kesikuteks,ei juhtu siin midagi.Sm.Lang on oma elutöö teinud - kurjategijal on Eestis hea ja muretu elu.kuniks on pririteedid paadunud pätt,laisk politseinik ja süüdimatu poliitik jääb üle ainult kaasa tunda nendele kodanikele,kes oma valiku tegemisel on lähtunud kainest mõistusest mitte aidata võimule selliseid poliitikuid.
Ega autojuhi elu pole sugugi kergem,kui 101-l sotsiaaltöökohal pinki nühkimas käival poliitikul.Võttes arvesse vastutust,mis lasub liikluses oleval autojuhil on nende kahe ameti väärtustamise vaha millegipärast kordades.
PP
15:50 17.03.2010
Armsad sõbrad, ärge laske rumalatel kommenteerijatel ja südametunnistuseta firmajuhtidel end jalge alla tallata.
hoidke oma väärikust!
Teieta elu ei toimiks, meil poleks ei toitu, arstimeid ega kirurgikabinettigi, kellelgi poleks arvuteid ja teedel ei sõidaks ühtki autot, milles istub ülbe ülemus või kasuahne logistik.
Ärge olge miinimumpalkadega nõus, te ju jätate oma naised üksi ja lapsed isata kasvama.Seda tegelikult ei saagi korvata, normaalne palk on vähim , mida peate teie ja teie pere saama.
Tehke oma ülemustele selgeks-ja ma tean, et see pole kerge-et kaasates teid oma kogemustega firma probleemidesse, võite asju nii lahendada, et hundid söönud ja lambad terved.
Nõudke töölepinguid ja nendest kinni pidamist, palgapäevadest ja reaalsetest kokkulepetest kinni pidamist.
Praegu valitseb teie palgapäeval viking lotto efekt- kunagi ei tea, palju suvatsetakse maksta.
Ärge olge nõus olulisemalt madalama palgaga kui põhjanaabritest ametivendadel, mööndused ja vastutulek oma firmajuhile olgu läbirääkimiste tulemus.
Seiske oma õiguste eest!Te olete keeruka kompleksse tööpotsessi tegijad, lihtsusest selle töö puhul räägivad ainult need, kes sellest midagi ei tea!Neile soovitaks lugeda raskeveokijuhide koolitusteemasid, mida kõike te oskama ei pea!Au ja julgust teile!
pp
16:09 17.03.2010
Kidlasti pole eesti autojuhid äpud, äpud on firmajuhid, kes ruttu ja ratsa rikkaks ihkavad, autojuhtide raha näib selleks parim ja lihtsaim tee,see on kanapimeduse eesti vorm.Eesti firmajuht ei oska head ja lojaalset töötajat hinnata, kotib kõiki ühe hooga ja pärast vingub, et autod kraavis , kaubad kadunud või juht ära eksinud, kui suvalisele põmmpeale miinimumpalgaga masina usaldab.
Kindlasti pole kõik ühesugused kuid paljud, väga paljud kahjuks.
rkj1
16:35 17.03.2010
...ja jumal olgu teiega ja lasku paista päikesel teie peale.
HALLELUUJA,elagu meie päästja-lunastaja PP
pp
16:53 17.03.2010
patused ootavad lunastajat, vanad eestlased valget laeva..ajaks ise selja sirgu..?
eelmisele
19:19 17.03.2010
miks pp sugused ise ettevõtjateks ei hakka, kui nad näevad, et firmajuhid on äpud ja teevad kõike valesti. miks sellised tegijad lepivad min palga eest autojuhi tööga?
aga üldiselt oli pp tavaline selle foorumi autojuhi jutt. ei erinenud millegipoolest hundipojast jms sellistest asistest tegijatest.
mõtetu targutamine
19:23 17.03.2010
hallooo kui pere tahab toitmist ja lapsed koolitada siis praegult pole küll õige aeg sõdida ja streikida või mis....
seda peab siis tegema kui tuleb uus tõus arvan mina kuid siis pole jälle aega kuna tööd liiga palju
seega liiga naiivne jutt tänases päevas targad!!
pp
08:55 18.03.2010
lugupeetud!
ärge hea sõna ütlejat maha laske!
teil samasugused inimõigused nagu teistelgi, ükski õpetaja , rongijuht või teadlane poleks nõus, et ta töölepinguta tööle saadetakse, külma ilma puhul palka vähendatakse, sest küllap sa varastasid masuuti oma kodukatla jaoks, virutasid ära tooli õpetajate toast või vehkisid sisse teaduslikud analüüsid ja palgapäeval, mis kaks-kolm nädalat hiljem lõpuks saabub , avastad, mis kõik sul maha on võetud...ükski lendur ei lepiks olukorraga, kus halva ilma tõttu ärajäänud päev tuleb oma taskust välja maksta.

sõnadest vähe abi.tehke korralikud töölepingud ja tehke need kollektiivselt!
praegune anarhia ja killustatus annavad hea võimaluse teiega mängida.
nõudke kütusemõõtmissüsteeme, et teid vargaks ei tembeldataks ka siis kui teie auto raske palkmajaga alpides sõidab või öösel pakasega rohkem kütta tuleb.
ainuke soovitus teile, siin foorumites nurisemise asemel rääkige oma ülemustega rohkem läbi! mõned kindlasti ka kuulavad teid!

terv pp, kes autojuhi ametit kaua kõrvalt näinud kuid ise sootuks teise eriala peal on! sestap teangi, et muudel erialadel inimesed palju rohkem enda eest seista julgevad ja seda ka teevad.
edu!
rkj1
09:42 18.03.2010
tule ansip appi
küsimus ei ole erialas.
iga inimene valib vastavalt oma võimetele,isikuomadustele jms eriala.
amet lihtsalt ametimehe loomuse peegel.
kui ikka pole antud... ega siis eriala ka ei aita.
ju see amet sobib sellistele pool-lollakatele.
õppige midagi muud tegema
10:52 18.03.2010
aga autojuhi töö ongi selline töö kuhu kõik need kokku tlevad kes muud midagi asjalikku teha ei mõista.(sellest ka ettevõtjate suhtumine autojuhti)
mõelge ise kas on tegu normaalse tööga kui teel kotib sind politsei kõikvõimalike kontrollidega,ülemus kumme ei osta ja masinat ei remondi ja kes trahvi saab??ikka miinimumpalgaga ullike autojuht,kliendi sõimust rääkimatta,vaadates ka tänavu talve teid mis on läbimatud kohati jne koeratöö
sai kunagi ise ka rooli keeratud isu siiani täis ja teen üx kõik mida muud.
edu meestele kellel sportlik huvi selle töö vastu sest raha ei teeni sellega ammu juba
Mihkeltttttttttttttt tt
13:49 18.03.2010
Kui paju saab trahvi lõhki sõidetud ketta eest eestis ja kui palju välis riikides?
Mr.T
23:47 23.03.2010
Saksas sõitis üks omal kahenädala tunnid lõhki ja oli saanud väidetavalt 1200 eurot, 10 tundi oli üle olnud
rkj1
07:55 24.03.2010
...ja üks olla kohapeal maha lastud.11 tundi oli üle olnud.
see olenevat ka sellest,et kas risti- või pikkikiudu lõhki sõidetud.eestis võib põiki lõhki olla.
professor sammaljalg
10:00 24.03.2010
arvata on, piki ****maja seina rivistatakse üles ja iga täistund käib ridade harvendamine
see 1200 euri on nii mõnusalt haige nsr jutt. kui seda lahkama hakata, siis alustaks sellest, et kahe nädala tundide saja peale saamiseks peavad kaks järjestikust iganädalast puhkeaega olema alla 45h, sealt esimene laks. edasi võib eeldada, et antud isik teeb sisetööd ning sõidab ka laevaga. kasutades TT Linei teenuseid ei tule laeva peal 9h täis ning katkestatud puhkeaja reeglitest on enamus autojuhtidel suht hägune arusaam. seda, et katkestused peavad jääma 15h tööpäeva sisse ning katkestatud puhkeaeg peab olema kokku miinimum 11h, räägi nagu vasikale uuest laudaväravast. no pluss pisiasjad nagu valesti täidetud puhkuselehed jne jne liidetuna nadi võõrkeeleoskuse ja kehva suhtlemisoskusega, ongi see 1200 käes, kuid mitte kahe nädala tundide eest.
rkj1
14:22 24.03.2010
kutsu "Reporter"-i võttegrupp appi.
need suudavad sellest sinu probleemist vähemalt 15 min saatelõigu teha.

Muudetud 24.03.10 17:02

mees metsast
03:03 25.03.2010
kas keegi soomes ka metsa veab ise vedanud 5 aastat palk 20 eur tund -eesti maksud
eelmisele
09:21 25.03.2010
olen sama süsteemiga töötanud soomes ja sama tunni hindega. teistele teadmiseks, et kui eesti maksud makstud jääb 20-st nibin nabin 11-12 euri alles.
to marcaurelius
10:32 25.03.2010
no mida imet Sa seal pirukakärus magad? Ei pea ju lause Klaus Kurkki tyypi hotelli võtma, mõni bed & breakfast teenust pakkuv majapidammine oleks ehk mõistlik.
marcaurelius
22:55 25.03.2010
Tervist härrased, ootan vastuseid meestelt kes asjast teavad ja kaasa oskavad rääkida..
Nimelt pakkumine oli järgmine: Helsinki piirkonda Ckat. jaotusvedusi tegema, autod uued korralikud Scannid ja Mercedesed, elamine makstakse kinni ja korra kuus edasi-tagasi piletid koju ka..Nädalavahetustel võimalik lisa teenida kui koju ei kipu, tööpäevad 10 tundi ja tunnihinnaks vist oli 10eurot( ei meenu moment kas neto või bruto )

Kui keegi vähegi ise oma kogemusest seal hindade ja oludega kursis on siis andke teada mis mõtteid tekitas, tasub minna? Mainin ära veel, et palgad asjad laekuvad korrapäraselt..
marcaurelius
22:58 25.03.2010
tunnis 10euri kätte vast ikka:)
Dudajev
18:39 26.03.2010
siit sa küll tõde teada ei saa, mine tee tööd ja pärast kiitle siin kui hästi sul läheb.Ma olen proovinud saada siit infi soome kohta aga midagi tarkka ma siit ei ole leidnud.
pütimees
19:00 26.03.2010
jah siin kõigil meestel 50kilo kuus palk selgust siin ei saa kui tahad kindlat midagi teada vii oma nahk turule ja saad teada
nii lihtne see ongi
arvamuse avaldaja...
21:07 26.03.2010
veider lugeda teid siin...nii ühte poolt kui ka teist....
ma ei plaani rääkida palgast,aga s..ta ajab keema see autojuhtide solvamine!!!
ise ei sõida,küll aga pereliige teeb seda ja nii juba nelikümmend aastat.orjas(nagu teie seda nimetate) nõukaajal suuri firmasi ja ka nüüd on seda teinud.aga tegi seda kõike sest peas ainult üks unistus...saaks oma firma ja oleks iseenda peremees.rassis pea 40 aastat aga näe unistus täitus.ja selle aja jooksul oleme näinud vett ja vilet aga samas on ka helgeid aegu olnud,aga mees ei halise nagu teie siin.raskused on võidetud ja võidetakse ka edaspidi.rasked ajad on hetkel kõigil....nii autojuhtidel kui ka firma omanikel...ja paljudel teistel erialadel.
jah,kirumist on temalgi aga samas saab ta aru et pole midagi teha ka hetkel kui ainult edasi rabada ja otsida paremaid võimalusi teenimiseks.
lõpetuseks tahan öelda,et kui oled piisavalt tegija autojuht siis saad sa hakkama igal ajal on siis masu täpe või pupu....ja kui oled väga hea tegija siis teed lõpuks oma firma ja maksad iseendale palka...
to eelmisele
21:19 26.03.2010
ärge lalisege ja halage....tehke tööd ja mõelge kuida rohkem teenida...ega keegi teile raha niisama sülle ei too....
professor sammaljalg
10:16 27.03.2010
40 aastaga oma firma? rispekti ämbriga!
rkj1
12:52 29.03.2010
http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/valisuudised/eesti-
juht-sai-pool-miljonit-krooni-trahvi.d?id=30091909

irw-lällarimehed on ikka päris poisikesed,võrreldes ajakirjandusega.
teie tähetund on saabunud megatrahvisaanute sõbrad-tuttavad

Tüüpiline eestlane !
17:16 29.03.2010
Eelmine KADE JA RUMAL eestlane tunneb rõõmu , kui kellegil läheb pahasti.
rekkakuski
19:45 29.03.2010
Kui see nüüd juhi oma loomingu tulemus, siis küllap mees teadis mida ta soovib. Aga kui see nüüd tööandja või logistiku tagant sund, siis kahju mehest ja perest, keda mees sellise tänamatu ja alamakstud tööga toita üritab.
rkj1
21:24 29.03.2010
ei tunne rõõmu,kurbust ja üldse ei tunne midagi.
eelmise postituse mõte oli lihtsalt viidata,et millest see poolemillise trahvi külajutt lahti läheb.
delfidebiilik lihtsalt lambist produtseerib omaarust pommuudise,mida rahvas loeb ja imestab.peab ikka loll olema,et niisugust jaburdust uskuma jääda ja imestada.
aga üks siin enne tundis huvi trahvide suuruste kohta.vastus nagu nõiaväel delfist olemas.

ain39
11:15 14.05.2010
Mõni saab Eesti sisest sõites ka üle 30k palka, ületundideta.
tsjornõi
12:32 14.05.2010
meil makstakse juba 40K ja peale jaani lubati 50K. kohalik töö, 8 tundi päevas esmaspäevast reedeni ja iga õhtu kodus. elu on lill
asdasdasdasd321321
16:09 14.05.2010
hea, et ise vähemalt usute, et sellist palka makstakse eesti sisetööl :P
teateid tegelikusest
16:46 14.05.2010
Sõida sõida ja tasuks saad loodust nautida ja lohutada söökikohast möödumisel, milleks mulle veel see tekkitab veel s... kohustuse lisaks.

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte